Bonus voor gouden medaillewinnaars

Een gouden medaille winnen op de Olympische Spelen is een levensbelangrijke gebeurtenis in de carrière van een sporter. Je kan daar maar moeilijk een prijs op kleven. Afhankelijk van jouw land, krijg je nog een financieel duw(tje) in de rug. Een overzicht van de bonussen die gouden medaille winnaars mogen verwachten.

De Singaporese zwemmer Joseph Schooling, die er in slaagde om recordhouder Michael Phelps te kloppen, sprong een gat in de lucht. De motieven voor die sprong waren niet louter sportief van aard. Ook financieel doet de jonge sporter een bijzonder goede zaak. Hij strijkt met zijn gouden medaille, naast de eer, ook nog eens 1 miljoen Singaporese dollar op. Omgerekend komt dit neer op 750.000 dollar. Indonesiërs moeten het met ongeveer de helft stellen, 383.000 dollar. De effectieve waarde van een olympische medaille verzinkt dan in het niets. 

Bonus voor gouden medaillewinnaars

Een Amerikaanse sporter op het hoogste schavotje kan een bonus van 25.000 dollar binnenrijven. Een Belgische winnaar krijgt 50.000 euro bruto, zilver is 30.000 euro waard en voor brons krijg je 20.000 euro. Ploegsporters, zoals het hockeyteam, mogen rekenen op 12.500 euro per teamlid.

Opmerkelijk is dat de Britten, Zweden en Noren helemaal geen bonus geven aan de medaillewinnaars. En in Zuid-Korea: daar worden medaillewinnaars vrijgesteld van de dienstplicht.

(bron: MarketWatch)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.