Rijke mensen durven risico's nemen

Waarom worden de rijken steeds rijker? Meestal heeft het niks te maken met geluk. En ook niet met de familie waarin ze werden geboren. Niet omdat ze de lotto winnen. Rijke mensen pakken eenvoudigweg de dingen anders aan.

 

Het is dan misschien wel niet eerlijk, maar de inkomenskloof neemt nog steeds toe. Volgens financieel experts is het einde nog niet in zicht. Vijf primaire zaken verklaren waarom en hoe rijke mensen zich anders gedragen. Dit zijn de 5 in willekeurige volgorde:

1. Ze nemen risico’s

In de wetenschap dat heel wat pogingen falen voordat je een succesverhaal kan schrijven, proberen rijke mensen heel wat uit. Moesten ondernemers hun gefaalde pogingen opnemen in hun levensverhaal, dan krijgen we heel wat dikkere boeken en langere CV’s.

Rijke mensen nemen risico’s omdat ze weten dat falen een deel is van het verhaal. Bovendien is de kans groot dat een mislukking leidt tot een nieuwe kans, een nieuw inzicht, een nieuwe opportuniteit. Een compleet andere mindset dan zij die een faling zien als een struikelblok.

2. Ze investeren in zichzelf

Geld wat je spendeert aan persoonlijke groei is geen uitgave maar een investering. Terwijl heel wat individuen elke eurocent gelijk benaderen, weten de rijken maar al te goed dat strategisch investeren in jezelf een zeer grote return kan opleveren. Groter dan alle vastgoed- en aandelenbeleggingen samen.

Of het nu gaat om de aankoop van een boek, het inhuren van een coach, een opleidingen volgen, de rijken onder ons zien dit als een investering en niet als een kost. En jij?

Lees meer: Spaar geld uit en investeer in… jezelf!

3. Zoek de rijkdom op

Wanneer een menselijk lichaam te warm krijgt, dan ga je zweten om weer af te koelen. Wanneer een menselijk lichaam te koud krijgt, dan ga je trillen om weer warm te worden. Anders gezegd: het menselijk lichaam past zich aan. Een puur biologisch proces wat je kan toepassen op heel wat aspecten van ons dagelijks leven.

Kort gezegd: als je rijk wil worden, ga dan om met de rijken. Rijke mensen hebben ontdekt dat hun rijkdom kan toenemen door om te gaan met nog rijker volk. Mensen pikken gewoontes, gedragingen en strategieën op van anderen in hun onmiddellijke omgeving.

4. Ze hebben een sterk ochtendritueel

Terwijl de hele wereld voor de achtste keer op de snooze-button drukt, zijn de rijken al aan het werk. De meeste multimiljonairs hebben een toegewijde ochtendroutine. Wat oefeningen, uitgebreid ontbijten, alles wat hen helpt om een zware dag tot een goed eind te brengen. Ze starten sterk en gefocust aan de dag.

5. Ze stellen zichzelf continue in vraag

Ondanks hun duidelijke doelen en de weg ernaartoe, stellen ze elke stap van hun proces dagelijks in vraag. Ben ik goed bezig? Moet ik ergens bijsturen? Kan het beter? Op die manier verzamelen ze onmiddellijk feedback. Elke dag opnieuw staan ze even stil bij hun doelen en strategie. Zelfreflectie is niet onbelangrijk.

Deze 5 momenten of acties leveren een positieve inkijk in het leven van de rijken. Ze zijn bovendien haalbaar voor iedere van ons. Waar wacht je nog op?

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.