Gepeste Ricky Pietens maakt game en is nu miljonair

Twaalf jaar was de Nederlandse Ricky Pietens toen hij uit verveling een computerspelletje begon te programmeren. Nu is de jonge gast 24 jaar en kan hij zichzelf miljonair noemen. En met een omzet van een half miljoen euro paar jaar, blijft het hard gaan voor de kerel.

Door pesters trok Ricky Pietens zich terug

Met zijn blonde krullen en zijn bril was Ricky Pietens een makkelijk slachtoffers voor pestkoppen. En dat woog zwaar door op de jonge tiener. Hij trok zich steeds vaker terug op zijn zolderkamer. Naar het zwembad ging hij niet langer, en verjaardagsfeestjes woonde hij ook al niet meer bij. Heel wat vrije tijd die hij besteedde aan de ontwikkeling van een spelletje.

Lees meer: Waarom de jeugd beter investeert in plaats van spendeert

Maar de jonge kerel was ambitieus en verbeterde zijn online computerspel alsmaar. Mafiaway, zoals hij het doopte, kreeg steeds meer spelers. En Pietens verfijnde het spel met tal van opties. Dit ging al snel ten koste van zijn schoolresultaten. De explosieve populariteit van Mafiaway verplichtten hem zelfs om zijn middelbare studies stop te zetten. Vandaag heeft Pietens nog geen seconde spijt van die beslissing.

Omzet van een half miljoen euro

36.000 spelers wagen zich aan het spel en voelen zich dagelijks even een echte mafioso. Om verder te evolueren in het spel schaffen ze credits aan. En daar schuilt de grote winst van Ricky Pietens in. Voor zijn onderneming liggen de kosten ontzettend laag. Met een goede computer en een internetverbinding komt hij al een heel eind. Momenteel draait Mafiaway een omzet van ongeveer 500.000 euro per jaar. Leuk bedrag voor een 24-jarige zonder diploma.

Lees meer: Hoe je ook geld kan verdienen met gamen

Ricky Pietens runt het bedrijf nog steeds vanuit het ouderlijke huis in de Nederlandse gemeente Oldekerk. Zelf eens het spel spelen? Registreren kan op http://www.mafiaway.nl

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.