Geld verdienen op Black Friday

Het is een trend die, net zoals vaak, overgewaaid komt uit de Verenigde Staten. Black Friday is ook bij ons een ingeburgerde gewoonte aan het worden. Het is de vrijdag na Thanksgiving waarop winkels hun verkopen voor het eindejaar lanceren. Op deze dag zijn er overal koopjes te doen, zowel bij fysieke winkels als online retailers. Het is echter ook een dag waarop je vaak met een lege portemonnee achterblijft. Hoe kan je geld verdienen aan Black Friday in plaats van er uit te geven?

Kopen en verkopen

Voor ondernemers kan Black Friday een uitgelezen kans zijn om goedkope spullen aan te kopen. Heb jij een online shop waar je ingevoerde spullen op verkoopt? Probeer dan zeker je voorraad in te slaan. Zeker nu webshops als Aliexpress ook aan deze trend meedoen. Hou wel rekening met eventuele invoerrechten als je uit het buitenland koopt! Zoek uit hoe groot of duur je pakket mag zijn zodat je niet bedrogen uitkomt omdat je te enthousiast je voorraad wilde opbouwen.

Maak gebruik van de koopgekte op deze dag. Consumenten geloven dat ze alles met kortingen kunnen kopen. Het ideale moment dus om met jouw kleine onderneming of webshop een grote afzet te genereren. De prijs van handgemaakte spullen of producten onder privaat label kunnen moeilijk vergeleken worden met merkproducten. Black Friday is dus het ideale moment om jouw producten aan te prijzen aan een “relatief” strakke prijs. Geen webshop? Via sites zoals Etsy of Shopify kun je makkelijk eigen spullen aan de man brengen. Uit onderzoek blijkt dat deze platformen vaker bezocht worden op Black Friday.

Ook is dit het moment om van je oude spullen af te raken. Op Black Friday zijn er jagers op de kust voor tweedehands koopjes. Zeker wat speelgoed of kinderkledij betreft is deze periode heel interessant. Mensen zijn namelijk op zoek naar goedkope cadeaus voor onder de kerstboom of voor Sinterklaas. Gebruik tweedehands websites of Marketplace om je spullen die dag te promoten.

Lees meer: Geld verdienen met kopen en verkopen

Beleggen en investeren

Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om als belegger een graantje mee te pikken gedurende deze dagen. Black Friday en Cyber Monday zijn bij de drukste dagen qua omzet op het jaar voor retailers. Als alle verkoopcijfers minstens de verwachte omzet halen, dan zie je regelmatig de aandelenkoersen van de betrokken bedrijven een wipje maken tijdens deze periode.

Bedrijven die op de beurs zeker interessant zijn om te volgen naar aanleiding van Black Friday zijn onder meer:

  • Ahold (omwille van hun afdeling Bol.com)
  • Amazon
  • Target
  • Etsy
  • Wallmart

Vaak wordt gezegd dat de verkoopcijfers voor Black Friday ook een indicatie geven van het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. En dit cijfer heeft toch nog steeds een grote invloed op de aandelenkoersen wereldwijd. Een goede verkoop op Black Friday kan de aandelenkoersen voor de eindejaarsrally nog een stevige duw in de rug geven. Net omgekeerd ook kan je tegenvallende verkoopcijfers interpreteren als de consument die spaarzamer en dus onzekerder is. In dit geval kan het interessant zijn om je aandelenposities met winst wat af te bouwen. Na nieuwjaar, wanneer herstel in zicht is, kunnen deze dan weer stelselmatig opgebouwd worden. Een kleine ingreep, die al snel een paar extra procenten rendement kan opleveren in je aandelenportefeuille!

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.