Geld verdienen met YouTube

YouTube, het populaire videoplatform, biedt gebruikers de kans om hun kennis of talent te promoten. Met miljoenen bezoekers per dag is YouTube ook een schitterend medium om wat extra geld bij te verdienen. Je hoeft geen superster als Justin Bieber te zijn om het te maken met YouTube. Het sociale platform is zo breed dat iedereen er wel zijn gading vindt en een graantje kan meepikken.

YouTube

YouTube is een sociaal mediaplatform waarop iedereen vrij kan surfen. Je hoeft geen lid te zijn om te kunnen genieten van alle filmpjes die op deze site gepost worden. Leden kunnen zich weliswaar abonneren op de kanalen waarin ze interesse hebben. Op die manier krijg je meldingen wanneer je favoriete YouTuber een nieuw filmpje heeft geplaatst. Ook kan je commentaren schrijven bij de gemaakte filmpjes.

Ben je zelf ook creatief? Dan kan je misschien aan de slag met een eigen kanaal op YouTube. Het platform is even breed als haar gebruikers. Er bestaan dus filmpjes voor elk type gebruiker. Denk maar aan muziekfilmpjes in alle genres, instructievideo’s over alle soorten hobby’s of grappige filmpjes. Daarnaast biedt de website dan ook nog eens de kans aan haar gebruikers om wat extra geld te verdienen. Er zijn een ruim aantal YouTubers die hun volledige inkomen puur via dit platform verdienen. Hoe? Er zijn meerdere mogelijkheden.

Promoot jouw bedrijf of talent

Heb jij een eigen onderneming? Dan kan het interessant zijn om dit te promoten via YouTube. Dit kan zeer ruim gaan en hoeft niet specifiek met online activiteiten gerelateerd te zijn. Als nagelstyliste of kapper kan je bijvoorbeeld een kanaal starten waarop je leert nagels lakken of haar opsteken. Je kunt op deze manier reclame maken voor je eigen diensten en meteen toon je ook jouw talent.

Verkoop je een product zoals bijvoorbeeld kledij, make-up, sportartikelen, doe-het-zelf producten etc.? Dan kan je leuke promofilmpjes maken om deze op YouTube te posten. Je volgers kunnen zo meteen op de hoogte gebracht worden van het nieuwe assortiment of leren hoe ze aan de slag kunnen met jouw producten. Dankzij het visuele aspect zijn mensen sneller aangemoedigd om tot aankoop over te gaan. En YouTube zorgt ervoor dat de filmpjes spontaner zijn dan pure reclamespotjes.

Lees meer: 42 manieren om meer geld te verdienen

Geld verdienen met jouw kanaal op YouTube

Je kunt ook centjes verdienen zonder dat je een bedrijf of product aan de man wilt brengen. Heb je gewoon zin om je talent aan de wereld te tonen zonder dat je er jezelf wilt mee verkopen én toch geld ermee verdienen op YouTube? Dan kan je advertenties plaatsen bij je YouTube filmpjes. 

Deze advertenties bestaan op YouTube in verschillende vormen. Enerzijds bestaan er reclamespotjes die voor of tijdens jouw filmpje getoond worden. Anderzijds kan je er ook voor kiezen om een pop-up banner te laten verschijnen tijdens jouw filmpje. Soms wordt je betaald per view, of er moet worden overgegaan tot een klik op de advertentie.

Lees meer: Hoe kan jij geld verdienen met AirBnB?

Promoot externe producten

Boek je veel succes met jouw kanaal en heb je veel volgers? Dan kan je ook jezelf gaan verkopen. Op deze manier kan je een influencerworden, namelijk iemand die zijn kijkers motiveert in dezelfde producten te investeren als hijzelf/zijzelf. Dit type inkomsten zijn vaak enkel weggelegd voor de populaire kanalen of nichekanalen.

Mode, make-up, huishoudapparaten, voeding, bouwmaterialen,… noem maar op. Alles wordt gepromoot via YouTube influencers. Bedrijven zijn bereid jou te betalen om hun producten te tonen tijdens je filmpjes. Jij kiest hiervoor zelf je tarief. Dit kan sterk oplopen naargelang het aantal volgers dat je hebt. Geld verdienen met YouTube is zeker mogelijk, maar net zoals elke job vraagt het tijd, doorzetting en volharding!

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.