Geld verdienen met kopen en verkopen

Ben je een geboren onderhandelaar en hou je van de kick van het sluiten van een goede deal? Dan kan je met kopen en verkopen maandelijks een mooie som verdienen. Je kunt dit op verschillende manieren interpreteren. Zo kan je kopen en verkopen op de beurs en stelselmatig winst opbouwen. Maar je kunt ook fysieke goederen kopen en weer verderverkopen met winst. Een paar mogelijkheden op een rijtje waarmee je zeker extra geld kan verdienen!

Kopen of verkopen op de beurs

Daytrading is de Engelse term die wordt gebruikt om aan te duiden dat je verschillende keren op een dag een positie opent en weer sluit op de beurs. Daytrading wordt onder meer gedaan met aandelen. Om hier als daytrader een interessant bedrag mee te verdienen moet je wel al een redelijk groot bedrag investeren. Aandelen schommelen vaak maar met een aantal procentpunten. Inspelen op korte dalingen om te kopen en daarna bij een beetje stijging weer verkopen, kan je snel een dagloon opleveren!

Lees meer: Iedereen kan daytrader worden

Heb je niet het allergrootste startbudget maar ben je niet bang van risico? Dan kan je beter gaan daytraden met afgeleiden of andere financiële activa. Zeer populair bij daytraders zijn vreemde valuta, maar ook hier wordt vaak met grote bedragen gespeeld. Futures en opties zijn geliefd bij de houders van kleine budgetten. Een optie of future kan gedurende de dag al snel met één tot tien procent schommelen. Als je dan nog eens opties of futures kiest die inspelen op een volatiel actief, dan kan je met gemak zelfs meer dan vijftig procent winst halen. Al is dit spelletje voor durvers, want je verlies kan even snel oplopen!

Producten kopen en verkopen

Ben je helemaal niet thuis op de beurs? Dan kan je ook gewoon aan de slag met het verkopen van fysieke producten. Dropshipping is een zeer populaire manier om via het internet goederen te verkopen op een relatief makkelijke manier met weinig risico. Vaak worden producten van grote websites verkocht via dropshipping. Gebruik webshops als Aliexpress of Amazon om een dropshipping business op te zetten.

Het is op zich heel eenvoudig en vraagt een klein startbudget, een paar honderd euro is al ruim voldoende. Je bedenkt welk product je wilt verkopen. Kies iets dat niet te duur is, dat mensen makkelijk aankopen, maar dat toch niet in elke winkel te vinden is. Indien mogelijk kies je ook een specifiek thema, zoals poezen, reizen, manga,… zodat je binnen een bepaald publiek kan adverteren. We nemen hier als voorbeeld koffiemokken met poezen op.

Lees meer: 43 manieren om meer geld te verdienen

Je zoekt op Aliexpress een goedkope leverancier van mooie poezenmokken. Je bedenkt een leuke titel voor je website, ga in eerste instantie misschien voor Nederlands. Als je project slaagt, kan je later steeds uitbreiden. Koop je domeinnaam en maak een website van een tweetal pagina’s. Een mooie homepage en een aankooppagina met de verschillende mokken die je aanbiedt. Je vindt honderden tutorials op het internet over hoe je snel en goedkoop een webshop opzet.

Nu ga je je product promoten. Gebruik hiervoor sociale media en gebruik wat van je startbudget om advertenties te laten lopen met een link naar je website. Selecteer je doelgroep zeer bewust. Kies mensen met een sterke interesse in poezen en huisdieren. Eens iemand je product aankoopt via je webshop, koop jij het aan via Aliexpress. Als ontvangstadres geef jij het adres in van je koper. En hups! Zo eenvoudig is dropshipping. Je enige kost is die voor je eenvoudige site en een aantal advertenties.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.