Geld verdienen met gamen

Droomde jij er als kind van om een carrière als gamer uit te bouwen? Zo gek hoeft deze gedachte niet te zijn. Gaming is een miljardenindustrie, waarom zou het voor jou niet mogelijk zijn om hier ook een graantje mee te pikken? Omdat deze industrie zo breed is, zijn er veel manieren om geld te verdienen met gamen. De ene vraagt wel meer inspanning dan de andere, maar wie doorzet, wordt daar vaak voor beloond!

Zelf ontwikkelen

Deze optie was vroeger quasi onbestaande zonder grondige kennis van IT én financiële middelen. Zelf een game ontwikkelen, commercialiseren en op de markt brengen was een onmogelijke droom voor één enkele persoon. Met de opkomst van de smartphone is een compleet nieuwe markt ontstaan.

Heb je een creatieve geest en een sterke technische kennis van IT? Dan kan je eventueel overwegen om zelf een eenvoudige game-app te ontwikkelen. Geld verdienen met gamen kan op twee manieren. Of je biedt de app betalend aan, of je toont advertenties via deze app en ontvangt zo inkomsten van adverteerders.

Doe mee aan wedstrijden

Er zijn professionele gamers die deelnemen aan wedstrijden en op deze manier geld verdienen. Maar loop zeker niet meteen te hard van stapel. Wedstrijdgamers zijn net als topsporters. Enkel de beste van de beste halen de top en verdienen echt hoge bedragen. Ze reizen de wereld af om deel te nemen aan kampioenschappen. Deze carrière is enkel weggelegd voor de supertalenten in de gamingwereld. Streef je dit type loopbaan na? Specialiseer je dan in één game, net zoals bij topsport kan je niet doorbreken in zowel tennis als wielrennen.

Coaching of trainer

Ben je zelf geen toptalent, maar heb je inzicht, talent om te motiveren en management skills? Dan kan je je misschien opgeven als coach of trainer van een professioneel wedstrijdgamer. Vele topgamers hebben een team rond zich, en misschien kan jij hier wel deel van uitmaken. Ook hier zal je het nodige talent en voldoende ervaring moeten bezitten om te bewijzen dat jij de juiste persoon bent voor de job.

Start een YouTube kanaal

Je zult niet de eerste zijn met dit idee. Gamers wereldwijd hebben YouTube ontdekt als platform om geld te verdienen met gamen. Zeker met spelletjes zoals Fortnite die razend populair zijn met ondertussen bijna 250 miljoen gamers.

Maar misschien kan je dit wel heel origineel aanpakken? Speel bijvoorbeeld de spellen in een cosplay outfit van het personage waarmee je speelt. Of stort je op een nichemarkt van spellen zoals educatieve game-apps. Breng je boodschap persoonlijk en humoristisch voor een geslaagd YouTube kanaal.

Lees meer: Hoe kan je nog geld verdienen met YouTube?

Je kunt geld verdienen door advertenties te laten zien of door samen te werken met sponsors. Dit laatste werkt enkel wanneer je kanaal heel veel volgers heeft, maar kan je wel veel geld opbrengen.

Test spelletjes voor ontwikkelaars

Elk spel moet getest worden. Van game-apps tot EA Sports FIFA tot Vacation Simulator. Al deze games werden door meerdere game testers intensief gespeeld.

Lees meer: 9 manieren om extra geld te verdienen met jouw passie

Onderschat deze job echter niet. Je moet de games met een kritisch oog bekijken, fouten ontdekken, graphics, verhaallijn of speelbaarheid beoordelen. Je moet het spel uren spelen, alle details zoeken en hierover een uitgebreid verslag schrijven. Aan de hand van jouw suggesties kan aan de game gesleuteld worden.

Dus, kan je geld verdienen met gamen?

Hou er steeds rekening mee, er bestaat geen eenvoudige manier om van vandaag op morgen rijk te worden met gamen. Je moet het als een echte job of carrière beschouwen als je er echt wilt van leven. Het is zeker niet onmogelijk voor wie creatief is, talent heeft voor gamen en bereid is om hard te werken. Het is een industrie met veel concurrentie, maar wie echt doorbreekt, kan op een mooi maandelijks inkomen rekenen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.