Extra inkomen dankzij de snelle economie

We leven in een snelle economie. Wie wat extra inkomen wil genereren kan in deze snelle economie zeker opportuniteiten vinden. Het leven is duur, een extra bijverdienste is vaak geen overbodige luxe. Hoe kun je profiteren van de snelle trend van onze vernieuwde economie en ook een graantje meepikken?

Online inkomen

Ok, je kunt snel geld verdienen via het internet. Enquêtes invullen is het schoolvoorbeeld hiervan. Maar hoe lang duurt het alvorens je een nieuwe jas of een reisje kunt financieren met dit extra inkomen? Vaak krijg je enkele centiemen en moet je duizenden enquêtes invullen alvorens je een noemenswaardig bedrag hebt gespaard.

Je kunt uiteraard ook een online business opstarten. Een webshop openen, een app ontwikkelen, foto’s verkopen. Je kunt een mooi extra inkomen genereren via deze weg. Hou er wel rekening mee dat een onderneming werk en inspanning vaagt. De drempel is heel laag, vandaar dat vele mensen het via deze weg proberen. Je moet dus zorgen dat jouw zaak uitsteekt boven de anderen. Een degelijke online onderneming uit de grond stampen vraagt werk en doorzettingsvermogen alvorens je er één euro zult aan verdienen.

Orderpicking

Als je wilt profiteren van de snelle online markt kun je ook extra inkomen gaan zoeken in de secundaire economie die ontstaat dankzij de online activiteit. Webshops moeten hun pakjes geleverd krijgen bijvoorbeeld. Vraag na bij lokale arbeidsbureau. Heel vaak worden bijverdiensten aangeboden als orderpicker in een magazijn waar pakjes worden gesorteerd.

Je werkt in shiften van een drietal uur, vaak voor of na de gewone kantooruren. Hier sorteer je pakjes en legt ze klaar zodat ze kunnen ingeladen worden in de bestelbusjes. In overleg kun je meerdere shiften opnemen om extra inkomen te verdienen.

Flexi-jobs

Sinds 2015 heeft de overheid de flexi-jobs in het leven geroepen om zwartwerk in de horeca tegen te gaan. In een flexi-job is je bruto inkomen gelijk aan je netto. Je mag tot 300 uur extra bijklussen in de horeca. Omdat dit soort werk vroeger vaak zwartwerk was mocht er geen reclame mee gemaakt worden en was het moeilijk een bijverdienste te vinden in de horeca. Sinds de invoering van de flexi-jobs worden online en via arbeidsbureaus vaak flexi-jobs aangeboden in jouw buurt.

Al fietsend pakjes of eten afleveren

Wie in een grootstad woont kan zeer vlotjes al fietsend extra inkomen verdienen. De auto is traag en veel steden weren ook wagens en bestelbusjes uit hun centrum. De snelle economie vraagt een snelle levering van pakjes en eten. Daarnaast wordt het ecologisch standpunt van een online business vaker een issue.

In grootsteden zijn hierdoor sinds een aantal jaar ondernemingen ontstaan die pakjes en afhaalmaaltijden via de fiets afleveren. Ook hier werk je in shiften van een drietal uur. Je meldt je eenvoudigweg aan via de website van een dergelijk bedrijf, je gaat voor een testrit en een paar dagen later krijg je je eerste shift. Denk hierbij aan Deliveroo of Uber Eats. Ook Coolblue en DHL springen op deze trend.

Lees meer43 manieren om meer geld te verdienen

Verwacht niet stinkend rijk te worden met deze jobs voor extra inkomen. Ze maken je het leven iets meer comfortabel en bieden een inkomen tussen de 10 à 15 euro per gewerkt uur. Het voordeel van deze jobs: je krijgt je extra centen meteen gestort op je rekening. Geen investering, geen marketing, geen uren achter je computer.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.