Dé ultieme manier om rijk te worden

Sommige mensen zeggen dat je geen expert in financiën hoeft te zijn om rijk te worden. Je hoeft geen moeilijke economische termen te begrijpen of het beste beleggingsfonds van het jaar te kennen. Je hoeft niet van een rijke, welvarende familie te komen of enorm veel geld te verdienen iedere week. De meeste rijken worden rijk van maar een simpel ding: en dat is investeren. Is dit de ultieme manier om rijk te worden?

Geen studies, geen vetbetaalde baan, maar wat dan wel?

Dit is wat Ramit Sethi uitlegt in zijn New York Times bestseller I will teach you how to be rich.‘ Volgens hem investeren miljonairs gemiddeld een vijfde deel van hun inkomen ieder jaar. Hun rijkdom is niet verkregen door het geld dat ze ieder jaar verdienen, maar door geld slim te investeren.

Volgens Sethi kan een arbeider die maar 50.000 dollar verdient rijker zijn dan een dokter die wel 250.000 dollar verdient, dit natuurlijk als de arbeider meer waarde haalt uit zijn investeringen en deze ook blijft voeden. In tegenstelling tot wat veel mensen ingeprent krijgen hoeft een goede studie en baan dus niet de manier om rijk te worden te zijn.

Lees meer: Boeken over rijk worden

Kleine bedragen kunnen heel groot worden

In zijn boek geeft Sethi een voorbeeld van hoe een kleine investering van 10 dollar per week al een grote verandering kan opleveren.

Na 5 jaar (met een gemiddelde opbrengst van 8% winst gerekend) zal men dan al 3.295 dollar hebben! Na 10 jaar is dit al opgelopen tot 8.136 dollar. En dat met iets meer dan een dollar per dag.

Als je het iets groter projecteert, en bijvoorbeeld 50 dollar per week zal investeren, resulteert dit na vijf jaar in maar liefst 16.473 dollar! Na 10 jaar is dit al 40.678 dollar! Stel je voor hoe veel geld je met investeren zal kunnen verdienen als je dit meer doet, en voor een langere periode. Een slimme manier om rijk te worden, niet waar?

Hoe eerder je dus start met investeren en beleggen, hoe meer je er uiteindelijk aan zal gaan hebben.

Iedereen kan rijk worden

Je hoeft dus ook niet al rijk of welvarend te zijn om te kunnen investeren en beleggen. Natuurlijk moet je wel een klein beetje geld overhouden om te kunnen investeren, maar vrijwel ieder modaal levend persoon kan investeren, al is het maar een paar euro per week. Veel mensen gaan ondanks dit gegeven niet investeren omdat ze bang zijn hun geld te verliezen of niet weten waar ze moeten beginnen. Sethi reageert daar op met begrip. Hij snapt dat mensen bang zijn om hun geld te verliezen, maar dat is volgens hem ook de financiële markt. Fondsen gaan omhoog en omlaag en kijkend op de lange termijn is het altijd beter eerder te investeren.

Lees meer: Dé ultieme tips om rijk te worden

Nu weet je dus de ultieme manier om rijk te worden. Verdiep je eens in het investeren en beleggen en begin desnoods met een klein bedrag, zodat mocht je angst om je geld te verliezen waar worden je niet veel verloren hebt. Zie het als staatslot kopen. Of je verliest een paar euro, of je wordt rijk!

(Bron: Business Insider)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.