Snel rijk worden: wat je nog niet wist

Je hoort het hier en daar wel eens voor bij komen. Het eeuwenoude gezegde -als het niet langer is- ”geld maakt niet gelukkig”. Iets dat vaak maar een halve waarheid is. Geld opent immers wel verschillende deuren en, laten we eerlijk zijn, maakt het leven wel een stuk makkelijker. Stiekem droomt iedereen weleens van een villa en een dikke auto voor de deur. Maar hoe kan je nu ‘snel’ rijk worden?

1. Word zelfstandige (in bijberoep)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met het gemiddelde loon van een arbeider zal je niet snel rijk worden. Een gemiddelde Belg verdient zo’n 1.900 euro netto per maand. Al zou je éénderde van dat bedrag per maand apart zetten voor je miljoen, dan nog zal je met een rente van 2% maar liefst 68 jaar moeten werken voordat je miljonair bent.

Als arbeider, in loondienst, word je vergoed voor de uren die je werkt en vaak zijn deze beperkt. Als zelfstandige is dat niet zo. Het gaat om het aantal uur dat je doet. Lees maar investeert in je zaak. Hoe meer je werkt, hoe groter het potentieel om er aan over te houden. En vermits je geen tijd hebt om geld te verdoen, hou je meer over. En zit je meteen op de goede weg op snel rijk te worden. Hoeveel snackbareigenaren zijn al niet ‘binnen’ na een paar jaar snackbar?

Natuurlijk is het leven van een zelfstandige geen luizenleven en is het hard werken. Het brengt natuurlijk ook nog een risico met zich mee. Als je dit risico te groot vindt kan je er ook voor kiezen om een zelfstandige in bijberoep te worden. Je kan dan wel proeven van de zelfstandigheid en kijken of het iets voor jou is maar je houdt wel de zekerheid van een vast loon.

Lees meerHoe jij rijk kan worden door geld te investeren

Probeer niet te vergeten dat de rijksten van deze tijd allemaal zelfstandigen zijn. Mensen als Steve Jobs en Bill Gates zijn allemaal zelf begonnen met een idee, omdat ze het hadden en er in geloofden. Waarom zou jij het nieuwe, baanbrekende idee niet hebben?

2. Koop vastgoed en verhuur dit

Met vastgoed kopen en verhuren kan je bij wijze van spreken slapend rijk worden. Als je als tweede eigendom een huis koopt van pakweg 180.000 euro. Stel dat dit met allerlei rechten en notariskosten 200.000 euro wordt. Je verhuurt het huis aan een particulier voor zevenhonderd euro per maand. Dat brengt 8400 euro op, waar je uiteindelijk 7500 euro van over houdt. Na zo’n 26 jaar heb je dan al je investering terugverdiend. Als je vroeg begint met investeren kan dit dus heel wat opleveren .

Lees meer: Deze 24-jarige koopt studentenkoten aan de lopende band

3. Studeer en krijg een goede baan

Hierboven was het voorbeeld te zien van de gemiddelde arbeider. Er zijn hier natuurlijk altijd uitschieters bij. Maar dan moet je wel twee dingen doen. Je moet je diploma halen en heel ambitieus zijn in het beroep dat je wil uitoefenen. Zo kunnen chirurgen wel 20000 euro per maand verdienen. Natuurlijk kan niet iedereen een chirurg worden, maar als je een masterdiploma haalt, hard werkt en een goede baan zoekt krijg je waarschijnlijk een goedbetaalde baan en komt rijkdom sneller in zicht.

4. Ga pokeren!

Misschien vind je het raar dat deze in het rijtje staat, maar het is helemaal niet zo’n raar idee. Er zijn goede pokeraars die online begonnen met pokeren en daar nu veel geld mee verdienen. Het is wel belangrijk dat je niet erg verslavingsgevoelig bent en natuurlijk veel verstand van pokeren hebt. Het is dus lang niet voor iedereen weggelegd.

5. Beleg in aandelen

Investeer in aandelen in plaats van nieuwe producten. Wanneer je een nieuwe auto koopt begint deze alleen maar in waarde te dalen, terwijl aandelen (hopelijk) zullen stijgen. Neem een voorbeeld aan Warren Buffett, die heel bescheiden en ‘gewoon’ is gebleven ondanks zijn grote rijkdom. Hij rijdt een auto van meer als twintig jaar oud en brengt de meeste tijd van zijn dag door met de krant lezen en investeren. Hij zoekt het goede moment om toe te slaan. Toen in 2008 bijvoorbeeld de beurzen instortte verkocht iedereen zijn aandelen in paniek. Buffett deed het tegenovergestelde en kocht juist heel veel aandelen, hij profiteert nu nog steeds van de winst.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.