Adenhah Bayoh

The American Dream: het hoogste goed voor dromers, fantasten en realisten. Door te ondernemen, beleggen en investeren een weg vinden naar financiële onafhankelijkheid. Een type voorbeeld is Adenah Bayoh: 35 jaar, Liberia ontvlucht en nu meer dan 225 miljoen dollar waard.

Ze ontvluchtte de bloedige burgeroorlog in Liberia en kwam terecht in New Jersey. Haar inspirerende verhaal gaat nu de wereld rond. En terecht.

Nooit had ze kunnen dromen van een beter leven, maar wat ze nu heeft tart elke verbeelding. Na de vlucht uit Liberia liep Bayoh school in de Verenigde Staten. Haar opleiding rondde ze af aan de Fairleigh Dickinson University, niet bepaald een topuniversiteit. Toen ze afstudeerde kon ze aan de slag bij een bank, maar al snel voelde ze aan dat dit niet haar grote droom was.

Op haar 27ste start ze een filiaal van International House of Pancakes. Al snel volgde een tweede restaurant. Met die opbrengsten ging ze investeren in vastgoed én met een overdonderend succes. Ze kocht huizen in New Jersey, liet ze opknappen en afhankelijk van de ligging en het type huis verkocht ze de panden of bood ze de huizen aan op de verhuurmarkt.

Lees meer: Deze tweeling deelt 7 tips hoe succesvol investeren in vastgoed

Alles ging razendsnel en al gauw had ze een zeer groot patrimonium. Nog voor ze de leeftijd van 30 bereikte omvatte haar portfolio meer dan 225 miljoen dollar aan vastgoed. Bovendien was ze in die tijdsspanne tweemaal moeder geworden. Haar vastgoedbedrijf is vooral actief in de rand rond verstedelijkt gebied. Daar vindt ze de beste rendementen terug.

Ondernemerschap in een vluchtelingenkamp

De grootste inspiratiebron voor Bayoh is haar grootmoeder. Die gaf haar de wijze raad om “op te staan voor een ander, en meer te doen dan de rest”. De bereidheid om hard en veel te werken bracht haar succes. De oorlog in haar thuisland deed haar beseffen dat er altijd mogelijkheden zijn. “Toen we in een vluchtelingenkamp in Sierre Leone verbleven, voelde ik voor het eerst het ondernemerschap borrelen. Ik was toen 8 jaar”, zegt Bayoh. “Mijn neef en ik staken de grens met Liberia over, kochten daar de vertrouwde lokale groenten en keerden terug naar het kamp. Daar verkochten we de groenten opnieuw aan de mensen in ons camp. Zo leerde ik dat zelfs in de slechtste omstandigheden er toch kansen zijn”, getuigt de 35-jarige Adenah Bayoh.

Als raad geeft ze mee om de onzekerheden waarmee een startende ondernemer, belegger of investeerder te kampen krijgt makkelijk kan overwonnen worden. “Ik kreeg te kampen met heel wat twijfels maar ik sloeg me er doorheen. Door heel wat research en kennis op te doen, bouwde ik zelfzekerheid op. Ik zocht raad bij ervaren gidsen. Mijn zelfvertrouwen groeide met de dag”.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.