Digital nomad jobs

Reizen en ondertussen toch geld verdienen? Dankzij het internet is er een heel nieuwe groep jongeren ontstaan die de wereld rondreizen en ondertussen werken van achter hun computer. Gedaan met fruit plukken bij een landbouwer of afwassen in restaurants. Deze 5 jobs kun je zonder ervaring makkelijk starten als digital nomad!

Taalinstructeur

Wereldwijd wonen duizenden mensen die graag wat beter Engels zouden spreken. Een taal leer je best door ze te gebruiken. Dat is echter niet eenvoudig als je omgeving enkel je moedertaal spreekt. Mensen zijn daarom bereid om te betalen voor regelmatige online oefensessies en lessen, bijvoorbeeld via Skype. Je hoeft geen volleerd onderwijzer in Engels te zijn. Een degelijke kennis van de taal en juist gebruik van grammatica en woordenschat is voldoende.

Lees meer: Dit zijn de functies en sectoren waarin je veel geld kan verdienen

Hoe beter je niveau, hoe meer opdrachten je kunt krijgen en hoe meer geld je dus kan verdienen. Je kunt je aansluiten bij online platformen die ook opleidingen en testen aanbieden om zo jouw niveau te bepalen. Voor elke digital nomad die graag praat, sociaal is en een uitgebreide kennis van het Engels heeft, is dit één van meest ideale jobs!

Telefonische klantendienst

Een job die weinig ervaring vraagt, wel geduld en vriendelijkheid, is een werken voor een klantendienst. Telefoontjes met vragen omtrent bijvoorbeeld een product, een niet ontvangen aankoop of betaalprobleem kunnen bij jou terechtkomen. Je krijgt eerst een opleiding van het bedrijf waarvoor je aan de slag zult gaan. Dit is ook vaak online. Vanaf je computer kan je inloggen op hun bedrijfspagina’s om zo de bellende klanten te kunnen helpen.

Hier is het vaak wel belangrijk om te werken met een vast schema. Als je liever een digital nomad job hebt met wat meer flexibiliteit, is dit misschien niet de beste oplossing. Toch het overwegen waard, dit soort jobs bieden vaak een relatief goede verdienste. Ook voor wie maar één dag per week kan werken zijn hier opportuniteiten.

Tester voor zoekmachines

Zoekmachines zoals Google zoeken regelmatig testers voor zoekopdrachten. Zowel Engelstalige als anderstalige testers die zoekwoorden ingeven en nagaan indien de gegeven suggesties kloppen. Op die manier kunnen de zoekmachines telkens gerichter werken.

Je krijgt van je opdrachtgever een aantal zoekwoorden. Het is de bedoeling dat je een rapport schrijft over de informatie die je ontving na het opzoeken van je zoekwoorden. Zoekmachines willen constant hun service verbeteren. Zeker wanneer het aankomt op niet-Engelstalige zoekopdrachten, is er steeds werk te vinden!

Website testers

Niet enkel zoekmachines zoeken testers, ook websites, vloggers, online lesgevers, etc. zoeken steeds mensen om hun content te testen. Voor websites wordt de gebruiksvriendelijkheid getest. Vind je als gebruiker steeds meteen wat je hoopt te vinden op de site? Is het menu overzichtelijk?

Ook voor vloggers of online lesgevers is het belangrijk dat hun filmpjes getest worden. Voor elk soort talent zijn er op de dag van vandaag instructiefilmpjes te vinden. Betalend en niet-betalende jobs voor een digital nomad op open source websites zoals YouTube of online leswebsites zoals Udemy, bieden gebruikers instructiefilmpjes. Lesgever of vloggers laten hun instructiefilmpjes eerst testen door een externe persoon om zeker te zijn dat ze begrijpelijk zijn en geen fouten bevatten.

Lees meer: 43 manieren om meer geld te verdienen

Online instructeur

Als je creatief bent of een bepaald talent bezit, kan je uiteraard ook zelf aan de slag als instructeur. Er bestaan online lessen voor alle soorten talenten, tekenen, schrijven, fitness, programmeren, talen… Je kunt deze gratis aanbieden op bijvoorbeeld YouTube en geld verdienen via reclameboodschappen.

Of je kunt je lessen per reeks of per les als downloadable content verkopen. Hiervoor bestaan sites die werken met geschreven cursussen, maar ook via instructiefilmpjes. Jij bepaalt waar je jezelf het meest comfortabel bij voelt. Hoe dichter je bij je studenten staat qua persoonlijke begeleiding, hoe meer je kunt aanrekenen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.