Dankbaarheid kan jou rijk maken

Het is zeer makkelijk om verstrikt te geraken in zaken die je wel en niet hebt, in plaats van te genieten wat net voor je ligt. Die mindset gaat niet enkel over dingen en zaken. Het gaat ook op voor geld. Hoe meer je apprecieert wat je hebt, hoe beter de toekomst eruit gaat zien.

Aan het woord Ellen Rogin en Lisa Kueng, auteurs van “Picture Your Prosperity: Smart Money Moves to Turn Your Vision into Reality”. We lijsten even op wat je uit hun boek kan leren.

Dankbare mensen zijn minder materialistisch

Rogin en Kueng wijzen erop dat materialisme leidt tot minder geluk, ongeacht hoeveel ze verdienen. Materialisme en weinig geluk kunnen leiden tot een koopverslaving omdat mensen hardnekkig zoeken naar compensatie. Focus je daarom op dankbaarheid. “Door te focussen op dankbaarheid help je niet enkel jezelf maar geef je waarschijnlijk ook minder uit waardoor je meer spaart”, aldus Rogin en Kueng.

Dankbare mensen maken sneller carrière

Dankbaarheid is een onderschatte factor tot succes. Volgens Rogin en Kueng zijn dankbare mensen aaibaarder en zijn ze meer geliefd. Eigenschappen die je vaak terugvindt in goede managers. Daarnaast werd vastgesteld dat dankbare mensen zich beter kunnen focussen en productiever zijn.

Dankbare mensen kunnen meer verdienen

Rogin en Kueng citeren een studie die een verband toont tussen studenten die gelukkige of ongelukkig zijn op een leeftijd tussen 16 en 18 jaar en hun loon op de leeftijd van 29 jaar. Gelukkige studenten verdienen later gemiddeld 10 procent meer. Volgens de auteurs is er een duidelijk verband tussen inkomen, dankbaarheid en geluk. “Dankbaarheid maakt mensen optimistischer en geeft ze meer zelfvertrouwen”, schrijven ze. “En positieve mensen met een groot zelfvertrouwen verdienen gemiddeld meer”.

Of een hoger inkomen jou dankbaar en gelukkiger maakt, dat is een ander paar mouwen. Dat houden we voor een volgende keer.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.