Luiz Alves Paes de Barros

Luiz Alves Paes de Barros haalde met 1 belegging een rendement van 1.000 procent binnen. De man belegde in Magazine Luiza, het Braziliaanse Media Markt. Binnen het jaar gingen de aandelen door het dak. Paes de Barros wordt de ‘anonieme miljardair’ genoemd. Met een uitstekende neus voor buitenkansjes.

Een stevige meevaller, zo kan je zijn belegging wel noemen. Binnen de twaalf maanden steeg het aandeel van Magazine Luiza met 1.000 procent. Amper voor te stellen. Maar ook zijn andere beleggingen doen het wonderwel. Zijn rendement over zijn totale portefeuille? 143 procent! Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik wil best wel ruilen.

Paes de Barros is ‘dol op slechte tijden’. Hij is zo iemand die vol gaat voor de buitenkansjes wanneer iedereen met het hoofd tussen de knieën zit te kniezen. En dat legt hem allesbehalve windeieren. Vooral aandelen uit zijn vaderland Brazilië kunnen de man bekoren.

Lees meer: Geschifte investeringen met duizelingwekkende rendementen

Inmiddels riep hij een fonds in het leven: Alaska Black Master Fund en zoekt hij andere beleggers om het kapitaal te beheren. En in tussentijd zet hij zijn lucratieve zaken verder. Momenteel bezit hij aandelen in Vale, Marcopolo, Fibria Celulose en Braskem. Misschien de moeite om de effecten van naderbij te bekijken.

Oh ja, en voor wie twijfelt of je de index wel kan kloppen? Paes de Barros deed het in 2016 vier keer beter dan de Braziliaanse beursindex Ibovespa.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.