8 trage, moeilijke stappen om miljonair te worden

Geld betekent niet alles. Absoluut niet zelfs. Hoe je succes definieert hangt af van heel wat zaken. Geld staat misschien onderaan die lijst. Maar gaan we er even van uit dat geld op jouw lijst staat. Hoe kan je dan zoveel mogelijk geld gaan verdienen en hoe word je zo snel mogelijk miljonair?

Dit zijn de tips van Dharmesh Shah, medeoprichter van het succesvolle Hubspot. Noch leveren zijn tips jou onmiddellijk of gemakkelijk geld op. Maar ze werken beter dan het snelle en makkelijke pad.

1. Stop met die obsessie voor geld

Het klinkt wat contrair maar is erg logisch. Jouw geld tellen weerhoudt jou van de echt belangrijke dingen zoals investeren en beleggen. Dus verleg jouw focus naar zaken die bijdragen tot een grotere waardeontwikkeling. Zie het geld dus niet als een doel maar als een nevenwerking van de dingen die je doet, onderneemt, ontwikkelt,…

2. Bekijk hoeveel mensen je helpt

Heel wat succesvolle mensen bieden een helpende hand. Dat kan financieel maar ook op een andere manier zijn. Ze zijn fantastisch goed in het begrijpen van anderen en helpen hen zelfs hun doel te bereiken.

Lees meerDankbaarheid kan jou rijk maken

3. Stop met denken aan het miljoen maar aan de miljoenen mensen die je kan helpen

Wanneer je maar enkele belangstellenden hebt en jouw doel is om 1 miljoen binnen te rijven, dan bestaat de kans dat je elke euro uit hun zakken zal proberen te persen. Probeer liever om 1 miljoen klanten te helpen met een nuttig product. Op die manier groeit jouw zaak exponentieel. En zo biedt dit weer kansen voor jouw zaak.

4. Geld als een katalysator

Walt Disney zei het al: “We maken geen films om geld te verdienen, we verdienen geld om meer films te maken”. Kijk maar eens naar artiesten, hun geld biedt hen zuurstof en adem om nog meer te creëren. Niet om op hun lauweren te rusten.

5. Doe één iets beter

Kies één iets waarin je beter bent dan de anderen en ga nog een stap verder. Werk door op die ene vaardigheid. Oefen. Train. Evalueer. Denk. Verfijn. Wees zelfkritisch en ga door. Op die manier kan je de beste worden en bied je een toegevoegde waarde. Een waarde die gevaloriseerd kan worden. Een absolute win-win voor zowel jezelf als jouw klanten.

6. Wie zijn ’s werelds beste?

Lijst even op wie de 10 beste zijn in hetgene waar jij goed in bent? Hoe zijn ze in jouw lijstje geraakt? Wat doen zij wat jij niet doet? Hoor niet alleen wat ze zeggen maar luister ook naar hen. Analyseer wat ze doen. Aanbid ze niet gewoon met een opvallende mond.

Lees meer5 Gewoontes van rijke mensen

7. Hou jouw vooruitgang bij

We worden wat we meten. Dus meet die vooruitgang om nog beter te presteren. Maak ook kwantitatieve doelen aan. Zover wil geraken binnen zoveel weken. En streef daar dan ook na. Die kleine doelen helpen jou om te bereiken waar je ooit van droomde.

8. Bouw en vertrouw op routines

Het bereiken van een doel is vaak gestoeld op routines. Wie een boek van 200 pagina’s wil schrijven, stelt zichzelf vaak tot doel om 4 pagina’s per dag neer te pennen. Die routine helpt jou om de berg te bedwingen. Zo is het ook met klanten of met geld.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.