Als je mensen vraagt om een wens te doen, dan is er veel kans dat ze je vertellen dat ze rijk willen worden. Toegegeven, een groot kapitaal op je spaarrekening zorgt ervoor dat je iets minder zorgeloos door het leven kan gaan. Bij slechts weinigen wordt die droom echter vervuld. De waarheid is daarentegen dat iedereen rijk kan worden. Alleen zijn daar een paar ingrediënten voor nodig.

Tip 1: Bespaar op eigen kosten

De meeste mensen leven van loonbriefje tot loonbriefje. Met andere woorden, ze spenderen iedere euro uit die ze die maand verdiend hebben. Het spreekt voor zich dat je op die manier nooit rijk zal worden. Je maandelijkse kosten verminderen is dan ook de sleutel tot succes om je spaarrekening aan te vullen.

Lees meer: 75 tips om geld te sparen

Tip 2: Werk hard

Hoe meer je werkt, hoe meer je verdient. Logisch toch? Dit kan je zien als de tweede helft van je plan. Je inkomen wordt gemaximaliseerd terwijl je de kosten probeert te drukken. Ongetwijfeld gaat die spaarrekening flink omhoog.

Tip 3: Werk leningen met hoge interesten weg

Geld lenen kan soms eens nodig zijn in het leven. Om te investeren in een nieuwe droom bijvoorbeeld. Geen enkele lening met een hoge rente kan echter genoeg opbrengen om die hoge interest de moeite te maken. Met het kapitaal dat je vergaard hebt uit de eerste twee stappen doe je er dan ook beter aan om deze leningen weg te werken.

Tip 4: Gebruik aftrekbare investeringen

Je leest het goed. Sommige investeringen worden aangemoedigd door de overheid door je premies te verschaffen of aftrek van de belastingen van de belastingen te gunnen. Geld verdienen door te investeren én minder belastingen betalen. Klinkt als een dubbele winsituatie om rijk te worden.

Tip 5: Herinvesteer inkomsten van investeringen

Investeringen brengen geld op in de vorm van dividenden of huur. Je kan je inkomen zien aandikken op door je inkomsten op je spaarrekening te zetten. Of je kan de inkomsten van je investeringen opnieuw investeren om nog meer geld te verdienen. Denk zelf maar eens na bij welke manier je het meest geld verdient.

Tip 6: Behoud je investeringen voor een lange tijd

De overheid zou de overheid niet zijn als ze niet een deel van je winst op je investeringen zouden claimen. Dat doen ze door een belasting te heffen op de meerwaarde bij verkoop van je investering. Wie bijvoorbeeld veel vastgoed aan- en verkoopt met een meerwaarde zal veel geld verdienen, maar zal er ook heel veel moeten afstaan aan de overheid. Een betere optie is het vastgoed voor lange tijd te houden en je inkomen te vergroten door verhuur.

Lees meer: Waarom langetermijnbeleggers winnaars zijn

Tip 7: Investeer in jezelf

Wanneer je in de situatie verkeert dat je meer geld verdient en minder uitgeeft, kan je het extra spaargeld gebruiken om te investeren in jezelf. Misschien kun je een extra opleiding volgen of je capaciteiten vergroten door een trainingscursus te volgen?

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *