Basisregels om een groot vermogen op te bouwen

Er zijn vele strategieën die je kan gebruiken om door de jaren heen een groot vermogen op te bouwen. Deze tactieken werken goed, maar ze werken pas goed als je deze basisregels voor het opbouwen van een groot vermogen in je achterhoofd houdt.

Verdien meer dan je uitgeeft

Iedereen weet wel dat je meer geld moet verdienen dan je uitgeeft om je kapitaal te laten groeien, maar toch zijn er heel wat mensen die structureel te veel geld uitgeven. Geef jij ook te veel geld uit? Dan kan je nooit een vermogen opbouwen, laat staan een groot vermogen. Zo krijg je vanzelf een grote schuld (hypotheek, persoonlijke leningen, kredietkaarten, etc.). Zit je in deze situatie, dan moet je ofwel meer inkomsten genereren, ofwel minder geld uitgeven. Vraag jezelf af welke oplossing het beste werkt voor jou. Wellicht een beetje van beide.

Lees meer43 manieren om meer geld te verdienen

Zorg voor een noodpotje

Je spaart niet alleen geld voor op de lange termijn, maar je hebt ook altijd een noodpotje klaar staan. Gaat de wasmachine kapot, krijg je te maken met hoge medische kosten of wordt er ingebroken, dan heb je in ieder geval altijd geld om de extra rekeningen te kunnen betalen. Zet dus niet alleen geld apart op een rekening waar je niet zo gemakkelijk bij kunt (voor de lange termijn), maar ook op een rekening waar je wel bij kunt als dit nodig is (voor noodgevallen).

Zorg voor goede verzekeringen

Je houdt je niet alleen bezig met het opbouwen van een vermogen, maar je moet ook beschermen wat je al hebt. Dit kan je doen door je voldoende te laten verzekeringen, voor bijvoorbeeld inkomensverlies, overlijden etc. Sluit bijvoorbeeld een goede verzekering af voor je huis, maar ook voor je auto. En run je een bedrijf? Dan sluit je hier ook de nodige verzekeringen voor af. Mocht er iets mis gaan, dan sta je er nooit alleen voor. Heb je bijvoorbeeld een goede verzekering voor je huis en wordt er ingebroken, dan krijg je in ieder geval de nodige financiële hulp van de verzekeringsmaatschappij. Heb je geen verzekering, dan sta je er alleen voor en moet je jouw vermogen gaan gebruiken om jezelf uit deze situatie te redden.

Investeer je geld

Als je gewoon geld spaart, groeit je vermogen niet zo snel. Je verdient namelijk niet veel geld met de huidige spaarrente, die historisch laag is. Wil je echt snel geld verdienen, dan moet je geld investeren. In aandelen, vastgoed, opties, trackers en ga zo maar door: je kiest zelf waar je jouw vermogen in investeert. Je neemt wat risico door jouw vermogen te investeren, maar uiteindelijk houd je hier wel meer geld aan over. Wie risico durft te nemen, wordt hier namelijk voor beloond.

Heb je nog nooit geld geïnvesteerd? Dan kun je gewoon starten met een klein investeringsbedrag. Voel je je al wat zekerder bij het investeren van geld, dan kun je jouw inzet vermogen om je winsten ook te verhogen. Je kiest uiteindelijk helemaal zelf hoeveel geld je belegt, dus je kunt ook gewoon kleine bedragen blijven beleggen. Ook als je weinig belegt, verdien je uiteindelijk meer met jouw vermogen dan wanneer je alleen spaart en van de spaarrente afhankelijk bent om geld te verdienen.

Lees meer: Beleggen met € 1000 te weinig? Nee hoor!

Blijf jezelf altijd ontwikkelen

De rijkste mensen van de wereld zijn zo goed in wat ze doen omdat ze zichzelf blijven ontwikkelen. Ze stoppen niet als ze wat geld hebben verdiend, maar blijven actief bezig met hun geld tot ze echt een groot vermogen hebben opgebouwd. Zijn ze al lang tevreden over hun opgebouwde vermogen, dan blijven ze zich ontwikkelen. Ze lezen artikelen en boeken over het opbouwen van vermogen, ze verdiepen zich in nieuwe manieren om geld te beleggen en ga zo maar door. Alleen als je jezelf wil blijven ontwikkelen, heb je de kans om een echt groot vermogen op te bouwen. Stop je met jezelf ontwikkelen als je al een beetje geld hebt verdiend, dan zal je nooit heel rijk worden.

Lees meer: Spaar geld uit en investeer in … jezelf!

 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.