Verschillende manieren om geld te verdienen

Bitcoins en andere cryptocurrencies zijn heel populair. Je leest de wildste verhalen over mensen die met deze virtuele munten superrijk zijn geworden. Moet je over een groot kapitaal beschikken om in bitcoins te beleggen? Bestaan er andere manieren dan beleggen om met bitcoin geld te verdienen?

Wat zijn bitcoins?

Een bitcoin is, net zoals een Euro of een Dollar, gewoon een betaalmiddel, een munt. Het grote verschil met de gangbare munten, is dat een bitcoin, en alle andere cryptocurrencies, gedecentraliseerd zijn. Dit betekent dat er geen centraal orgaan is, zoals een nationale bank, dat de werking van de munt regelt.

Bitcoins zijn daarom ook ontwikkeld als antwoord op de stijgende macht van banken. Zeker wie kijkt naar periodes van economische onzekerheid, ziet dat banken een te grote rol spelen in ons economisch systeem. Als banken hun deuren sluiten in economisch slechte tijden, dan kan je als particulier niet aan je eigen geld. De bitcoin formuleert hier een antwoord op. De munt gaat automatisch van de ene gebruiker naar de andere, net zoals cash geld, maar dan via het internet.

Zelf verhandelen

Om geld te verdienen met bitcoin, kan je er mee handelen, net zoals je met aandelen handelt. Je opent een portefeuille bij een gekende cryptocurrency broker. Via je kredietkaart of gewone bankoverschrijving kan je eenvoudig cryptomunten aankopen. Deze worden op je account geboekt en zo eenvoudig is het.

Afhankelijk van de schommeling van de koers, kan je de bitcoins op een bepaald moment weer van de hand doen en hier winst op boeken. Er is een constante markt, dag en nacht, weekend en weekdag, net omdat bitcoin geen centraal beleid of regeling heeft. Hoe meer mensen geloven in de toekomst van bitcoin als algemeen betaalmiddel, hoe groter de waarde van deze munt zal worden.

Lees meer: Investeren in bitcoin: zo doe je dat

Werken voor bitcoins

Net zoals met Euro’s of Dollars of andere munten, kan je ook gewoon werken voor je bitcoins. Je hoeft niet per se een gecentraliseerde munt om te zetten naar bitcoins, om je portefeuille te vullen en er geld mee te verdienen. De munt is hoofdzakelijk nog een online valuta. Veel werk dat betaald wordt met bitcoins, zal dan ook online te vinden zijn.

Veel fora omtrent bitcoin, bieden ook een pagina vol vacatures. Het gaat vaak over schrijfopdrachten, vertalingen, ontwikkeling van software, bouwen van websites,… Werk dat vanaf je computer kan worden gedaan en over de hele wereld kan worden gevraagd of aangeboden. Je geeft aan je opdrachtgever eenvoudigweg je bitcoin rekeningnummer, en de afgesproken hoeveelheid kan dan worden gestort.

Minen of Noden

Bitcoins worden constant ontwikkeld aan een gekend ritme. Het ontwikkelen van nieuwe bitcoins wordt minen genoemd. Het gebeurt aan de hand van sterke computers en specifieke hardware waarop non-stop programma’s draaien die bitcoins uitgeven. Vroeger, toen bitcoin nog niet zo groot was als vandaag, kon je zelf makkelijk aan de slag met minen van deze currency. Hiervoor kreeg je een bedrag in bitcoins als vergoeding.

Lees meer: Hoe werkt bitcoin mining?

Op vandaag is dit nog steeds mogelijk, maar wel een stuk minder eenvoudig. Je hebt een grote investering nodig en moet een grote speler worden, om je kosten voldoende te kunnen dekken en opbrengst over te houden.

Bitcoin betalingen worden niet door banken gecontroleerd, maar door de computer van andere gebruikers. Er moet bij betalingen gecontroleerd worden als de betalende partij wel voldoende bitcoins in zijn portefeuille heeft. Deze controleurs worden nodes genoemd. Je kunt ook aan de slag als node om bitcoins te verdienen. Maar ook hier moet je al tevreden zijn met een fractie van een bitcoin per gecontroleerde transactie. Wil je echt geld verdienen met bitcoin? Dan is investeren voorlopig het meest winstgevend gebleken.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.