Warren Buffett en Bill Gates

De rijken werden in 2016 nog maar eens rijker. De 500 meest vermogende miljonairs en miljardairs zagen hun vermogen aangroeien met een fabelachtige 228 miljard euro. ’s Werelds rijksten profiteerden van een turbulent jaar.

De Bloomberg Billionaires Index toont een significante stijging van het vermogen. Opmerkelijk want op de globale beurzen was het een opvallend turbulent jaar. De slechte Chinese cijfers, de wereldschokkende Brexit en als toemaatje de verkiezing van Donald Trump als Amerikaanse president.

Warren Buffett voert ook de lijst van 2016 aan als opmerkelijkste belegger. Hij verdiende tijdens het afgelopen jaar 11,3 miljard euro met zijn Berkshire Hathaway. Vooral zijn investeringen in de luchtvaart- en bankensector legde hem geen windeieren. Ironisch genoeg stegen deze aandelen pas sterk na de verkiezing van Trump als president van de Verenigde Staten.

Lees meer: Hoe worden de rijken rijk?

Toch moet Warren Buffett het nog steeds afleggen tegen Bill Gates. Hij prijkt nog steeds bovenaan het lijstje.

Bill Gates (Microsoft) – 87,9 miljard euro

Warren Buffett (Berkshire Hathaway) – 71,1 miljard euro

Amancio Ortega (Zara) – 68,4 miljard euro

Jeff Bezos (Amazon) – 64,5 miljard euro

Mark Zuckerberg (Facebook) – 49,1 miljard euro

Carlos Slim (Telmex) – 47,3 miljard euro

Charles Koch (Koch Industries) – 44,2 miljard euro

David Koch (Koch Industries) – 44,2 miljard euro

Larry Ellison (Oracle) – 40,2 miljard euro

Larry Page (Google) – 39,1 miljard euro

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.