14 jaar en al miljonair

Harvey Millington is 14 jaar en verdiende op anderhalf jaar tijd 2,3 miljoen euro. Zijn geheim? Durven ondernemen, een portie geluk en vooral gezond verstand. Dit is het verhaal van een gewone jongen die op korte tijd heel veel geld verdiende.

“Papa, mag ik 3.000 euro van je lenen?”, zo startte de gekke reis van deze 14-jarige schooljongen. Zijn droom was om politie-inspecteur te worden maar daar had hij het geld niet voor. Door een wetswijziging waren de Britten vanaf maart 2015 verplicht om een wegentaks te betalen. Harvey ontwierp stickers, zodat automobilisten eraan herinnerd worden wanneer de taks vervalt.

Na amper 8 weken kon de jongen zijn lening aan zijn vader al terugbetalen. Maar toen moest alles nog maar beginnen. Op een bepaald moment had hij 25.000 stickers verkocht aan 4 pond het stuk. Omgerekend leverde hem dit 115.000 euro op. De jongen was in de wolken maar had ondertussen een nieuwe kans gezien. Niet zover van het ouderlijke huis lag een stuk gond te koop. Vraagprijs: 40.000 pond. Het leek hem een geschikte locatie voor een luxecamping.

Toen op een dag een vastgoedontwikkelaar aan de deur staat ten huize Millington kan het geluk niet op. Een vastgoedbedrijf bleek alle aanpalende gronden al in zijn bezit te hebben. Het ontbrekende stukje van de puzzel was… de grond van Harvey Millington. Wanneer het bedrijf 2 miljoen pond bood, hapte de jonge ondernemer onmiddellijk toe.

Een eenvoudig idee, ondernemerszin en een dosis geluk maken van deze 14-jarige jongen een miljonair!

Lees zeker over die andere 14-jarige, die een bod van 30 miljoen weigert.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.