Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Verdienen

Inspirerende verhalen over 14-jarige jongens die plots honderdduizenden euro's verdienen, of interessante inzichten over miljonairs. Maar hier lees je niet alleen dromen. Met 43 manieren om meer geld te verdienen geven we praktische tips om jouw inkomen en vermogen groter te maken. Rijk worden als ultieme doel begint bij meer verdienen dan je uitgeeft. Lees er nu alles over!

Toen wij opgroeiden heb je het wellicht vaak gehoord: ‘ga naar een goede school, behaal je diploma, zoek een goede job en verdien veel geld’. Oppervlakkig bekeken lijkt dat gedegen advies. Uiteindelijk verdienen mensen met een diploma gemiddeld een pak meer dan mensen zonder diploma.

Er zijn vele strategieën die je kan gebruiken om door de jaren heen een groot vermogen op te bouwen. Deze tactieken werken goed, maar ze werken pas goed als je deze basisregels voor het opbouwen van een groot vermogen in je achterhoofd houdt.

Stel je voor: terwijl jij afreist naar je vakantiebestemming aan de Franse kust, verdien je je vakantie gedeeltelijk terug door vreemden in je huis te laten overnachten. Je huis (of een deel daarvan) verhuren via het online platform AirBnB lijkt dé ideale route naar rijkdom. Helaas gaat geld verdienen met AirBnB ook gepaard met een aantal risico’s.

Ondernemers zitten vaak op een rollercoaster met heel wat onzekerheden en chaos. Middenin in die dagelijkse strijd is het vaak moeilijk om een helder pad voor ogen te houden. Een pad naar succes. Een visie als leidraad is onontbeerlijk. Maar wat kan nog helpen om succes te bereiken?

Luiz Alves Paes de Barros haalde met 1 belegging een rendement van 1.000 procent binnen. De man belegde in Magazine Luiza, het Braziliaanse Media Markt. Binnen het jaar gingen de aandelen door het dak. Paes de Barros wordt de 'anonieme miljardair' genoemd. Met een uitstekende neus voor buitenkansjes.

Geld betekent niet alles. Absoluut niet zelfs. Hoe je succes definieert hangt af van heel wat zaken. Geld staat misschien onderaan die lijst. Maar gaan we er even van uit dat geld op jouw lijst staat. Hoe kan je dan zoveel mogelijk geld gaan verdienen en hoe word je zo snel mogelijk miljonair?

Het is zeer makkelijk om verstrikt te geraken in zaken die je wel en niet hebt, in plaats van te genieten wat net voor je ligt. Die mindset gaat niet enkel over dingen en zaken. Het gaat ook op voor geld. Hoe meer je apprecieert wat je hebt, hoe beter de toekomst eruit gaat zien.

Twaalf jaar was de Nederlandse Ricky Pietens toen hij uit verveling een computerspelletje begon te programmeren. Nu is de jonge gast 24 jaar en kan hij zichzelf miljonair noemen. En met een omzet van een half miljoen euro paar jaar, blijft het hard gaan voor de kerel.

“Tijdens het volgende decennium zien we een explosie van de vrouwelijke macht en rijkdom”. Aan het woord, Pamela Ryckman, auteur van het boek “Stiletto Netword: Inside the Women’s Power Circles That Are Changing the Face of Business”. Het resultaat van gesprekken met duizenden vrouwen. Dit zijn volgens Ryckman de strategieën voor vrouwen om de ladder te beklimmen.

Rijk worden: de hoe is minstens zo belangrijk als de wanneer. Iedereen kan rijk worden maar dat vraagt tijd. Langetermijnbeleggers slagen er pas in na tientallen jaren van doorgedreven investeringen. Je kan ook snel rijk worden maar dan vergt dit een andere aanpak. Enkele tips van een miljonair:

De loonkloof tussen mannen en vrouwen blijft een realiteit. Langzaam brokkelt de spreiding wat af maar niet snel genoeg. Moeten vrouwen het dan maar met minder stellen dan mannen? Helemaal niet, er zijn zelfs 5 redenen om te veronderstellen dat vrouwen meer geld kunnen verzamelen dan mannen. Dit zijn ze!

De rijken werden in 2016 nog maar eens rijker. De 500 meest vermogende miljonairs en miljardairs zagen hun vermogen aangroeien met een fabelachtige 228 miljard euro. ’s Werelds rijksten profiteerden van een turbulent jaar.

Daalt de werkeloosheid als wanneer je werkelozen een basisinkomen geeft? Dat is de hamvraag in een experiment in Finland. 2000 werkelozen krijgen er 2 jaar lang een basisinkomen van 560 euro per maand. Wat gebeurt er?

Harvey Millington is 14 jaar en verdiende op anderhalf jaar tijd 2,3 miljoen euro. Zijn geheim? Durven ondernemen, een portie geluk en vooral gezond verstand. Dit is het verhaal van een gewone jongen die op korte tijd heel veel geld verdiende.

Waarom worden de rijken steeds rijker? Meestal heeft het niks te maken met geluk. En ook niet met de familie waarin ze werden geboren. Niet omdat ze de lotto winnen. Rijke mensen pakken eenvoudigweg de dingen anders aan.

Als je mensen vraagt om een wens te doen, dan is er veel kans dat ze je vertellen dat ze rijk willen worden. Toegegeven, een groot kapitaal op je spaarrekening zorgt ervoor dat je iets minder zorgeloos door het leven kan gaan. Bij slechts weinigen wordt die droom echter vervuld. De waarheid is daarentegen dat iedereen rijk kan worden. Alleen zijn daar een paar ingrediënten voor nodig.

Geld verdienen, daar draait een groot deel van ons leven om. Hoe kunnen we onze levensstandaard hoog houden of verhogen? Hoe kunnen we financiële vrijheid verwerven? Wanneer hoeven we ons niet langer zorgen te maken om geld? Eén van de eerste stappen in ieders leven: studeren!

Je hoort het hier en daar wel eens voor bij komen. Het eeuwenoude gezegde -als het niet langer is- ''geld maakt niet gelukkig''. Iets dat vaak maar een halve waarheid is. Geld opent immers wel verschillende deuren en, laten we eerlijk zijn, maakt het leven wel een stuk makkelijker. Stiekem droomt iedereen weleens van een villa en een dikke auto voor de deur. Maar hoe kan je nu 'snel' miljonair worden?

The American Dream: het hoogste goed voor dromers, fantasten en realisten. Door te ondernemen, beleggen en investeren een weg vinden naar financiële onafhankelijkheid. Een type voorbeeld is Adenah Bayoh: 35 jaar, Liberia ontvlucht en nu meer dan 225 miljoen dollar waard.

Wie eens orde op zaken wil stellen in zijn persoonlijke boekhouding die zal nogal snel de uitgaven van naderbij bekijken. Maar je kan niet blijven snijden in de kosten. Tenzij je al behoorlijk veel geld verdient en leeft als een bourgondiër, de meesten onder ons kunnen niet zoveel uitgaven achterwege laten. En al zeker niet zonder in te boeten aan levenskwaliteit. Daarom wat tips om meer te verdienen.

Een einde maken aan de maandelijkse kopzorgen bij het binnenkomen van allerhande rekeningen, wie droomt er niet van? Makkelijk rijk worden is niet voor iedereen weggelegd. Sommigen spelen op de Lotto, anderen kopen af en toe eens een kraslot - maar in feite is dat niet de beste manier om rijk te worden. Je bent zeker niet de enige die zich afvraagt hoe hij rijk kan worden. Samengevat kunnen we zeggen dat makkelijk rijk worden niet makkelijk is, maar grote inspanningen vraagt, net als de nodige portie zelfopoffering en doorzettingsvermogen. Volgende 7 stappen leggen je uit hoe jij echt van start moet gaan.

Sommige mensen zeggen dat je geen expert in financiën hoeft te zijn om rijk te worden. Je hoeft geen moeilijke economische termen te begrijpen of het beste belegfonds van het jaar te kennen. Je hoeft niet van een rijke, welvarende familie te komen of enorm veel geld te verdienen iedere week. De meeste rijken worden rijk van maar een simpel ding: en dat is investeren. Is dit de ultieme manier om rijk te worden?

Het aantal miljonairs groeit snel en concentreert zich vooral in de Verenigde Staten. Wereldwijd nam het aantal miljonairs toe met 155 procent. België kreeg er 16.000 dollarmiljonairs bij. Het aantal ultramiljonairs, rijken met meer dan 50 miljoen dollar, nam wereldwijd zelfs toe met 216%. Meer dan de helft onder hen vind je terug in de Verenigde Staten.

Lui Che Woo, 87 jaar en oprichter van de Galaxy Entertainment Group, begon zijn carrière als straatventer in Hong Kong. Hij verkocht er nootjes. Nu is de man meer dan 9 miljard euro waard. Dat zijn heel wat nootjes.

Pagina 1 van 2

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden