Gemakkelijk manieren om geld te besparen

Wil ook jij meer geld overhouden aan het einde van de maand? Je zou kunnen overwegen om een nieuwe job te zoeken voor een hoger loon. Daarentegen kan je gerust meer geld overhouden, simpel door minder  uit te geven. Uiteraard zijn er verschillende manieren om dit te doen, we sommen er enkele voor je op.

Zeg nutteloze en niet gebruikte abonnementen op

Heb je enkele abonnementen op je naam staat waar je eigenlijk (bijna) nooit gebruik van maakt? Denk bvb. aan die extra zender pakketten of magazines. Zeg deze abonnementen  op. Het is zonde om veel geld te betalen voor tijdschriften die je nooit leest, diensten die je nooit gebruikt en sportscholen die je nooit bezoekt. Bestudeer je rekeninguittreksels eens goed, zet al je abonnementen op een rijtje en zeg de nutteloze abonnementen direct op. Dit kan je maandelijks tientallen tot zelfs honderden euro’s besparen.

Zoek een goedkoper abonnement voor je telefoon

Telefoonproviders concurreren flink met elkaar. Voor jou als consument heeft dit een groot voordeel, namelijk dat veel providers hun prijzen blijven verlagen. Heb je al jaren hetzelfde abonnement? Dan is de kans groot dat je eigenlijk te veel betaalt. Ga je verbruik na en stap over op een goedkoper abonnement. Opnieuw kan je wellicht tientallen euro’s per jaar uitsparen. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar op lange termijn kan dit aardig aantikken.

Hetzelfde geldt voor je internet abonnement of je televisie abonnement. Schuim de markt af naar de goedkoopste oplossing voor jou.

Lees meer6 geldverspillers waar we niet bij stil staan

Ga naar de goedkopere supermarkt

Die supermarkt om de hoek of op weg naar huis is misschien heel handig, maar waarschijnlijk niet de goedkoopst. Wil je echt geld besparen, dan ga je naar de goedkoopste supermarkt. Doe dit eens per week en haal dan meteen al je boodschappen. Ga je iedere dag naar de supermarkt, dan geef je namelijk veel meer uit. Bij het dagelijks bezoeken van de supermarkt ben je sneller geneigd om dingen mee te nemen die je eigenlijk niet nodig hebt, maar gewoon lekker vindt. Dit kost je onnodig veel geld. Zo vermijd je impulsaankopen.

Hou aanbiedingen goed in de gaten

Veel mensen checken de aanbiedingen wel tijdens het boodschappen, maar veel minder als ze andere dingen gaan kopen. Zonde, want door gebruik te maken van een aanbieding kan je eveneens veel geld besparen. Niet alleen in de supermarkt, maar bijvoorbeeld ook bij het kopen van kleding, gadgets en ga zo maar door. Het is bijvoorbeeld beter om even te wachten tot de solden beginnen voor je jouw nieuwe garderobe aan gaat schaffen. Hetzelfde geldt voor gadgets, accessoires, meubels en ga zo maar door. Stel je ook eens de vraag, heb je echt de allerlaatste gadgets nodig? Wacht even tot een einde reeks en je betaalt algauw een pak minder.

Lees meerFinancieel advies voor wie samenleeft met iemand die van geld uitgeven houdt

Probeer minder energie te gebruiken

Moet jij iedere maand hoge energiekosten betalen? Zet de verwarming bijvoorbeeld alleen aan als het nodig is en zet de thermostaat niet te hoog. Doe de lichten uit als je een kamer verlaat, schakel apparaten altijd helemaal uit (en niet enkel op stand-by) en probeer apparaten die energie slurpen gewoon wat minder vaak te gebruiken. Het zijn allemaal kleine aanpassingen in je leven, maar deze dingen kunnen wel veel verschil maken op de energierekening.

Rijd wat minder hard

Tot slot kan je een hoop geld besparen door wat minder hard te rijden. Dit klinkt misschien vreemd, maar zo bespaar je wel veel op de benzinekosten. Rijd je wat langzamer (ook op de snelweg!) dan kan dit wel tot 10% à 15% aan benzine schelen. Doe je dit maandenlang, dan loopt je besparing al snel op. Het is niet voor niets dat je steeds meer mensen langzamer ziet rijden op de snelweg, want dit is simpelweg veel beter voor de portemonnee.

Overigens is het natuurlijk niet de bedoeling dat je 50 gaat rijden op de snelweg (want dan krijg je boete en je besparing meteen weg). Mag je bijvoorbeeld 100 rijden, dan probeer je jouw snelheid rond de 90 kilometer per uur te houden. Zo creëer je geen gevaarlijke situatie, maar zal je brandstofgebruik wel drastisch dalen.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor hybride en elektrische wagens.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.