Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Uitgaven

Je kan maar genieten van jouw centen als jouw uitgaven minder bedragen dan jouw inkomsten. Hoe we de uitgaven kunnen drukken? Daar schrijven wij interessante artikels over. Benieuwd? Lees gerust verder.

Wil ook jij meer geld overhouden aan het einde van de maand? Je zou kunnen overwegen om een nieuwe job te zoeken voor een hoger loon. Daarentegen kan je gerust meer geld overhouden, simpel door minder  uit te geven. Uiteraard zijn er verschillende manieren om dit te doen, we sommen er enkele voor je op.

Ondanks de voordelen om kleine hoeveelheden geld aan kant te zetten, zijn er nog steeds weinigen die het effectief doen. Indien je interesse hebt om van regelmatig sparen een gewoonte te maken, lees verder hoe je de eerst stap kan zetten: waar is dat extra geld te vinden.

Ongeveer 5 tot 6 procent van de Belgen lijdt aan een vorm van koopverslaving. Dat bleek uit een onderzoek van de VUB. De altijd beschikbare e-commerce en agressieve marketingmethodes zouden aan de grondslag liggen van dit fenomeen. Koopverslaving is een niet te onderschatten ziekte van onze tijd. Dingen kopen die we eigenlijk niet nodig hebben, zonde van het geld. Daarom geven we jou enkele tips mee om impulsaankopen te vermijden.

Je hoeft geen freudiaanse psychoanalist te zijn om te zien dat geldproblemen in een relatie zelden om geld draaien. Vaak komen de problemen voort uit meningsverschillen omtrent andere financiële inzichten en onzekerheden. Een partner die te enthousiast geld uitgeeft, hoe pak je dat aan?

Financiële vrijheid, of zoals je volks wel eens hoort zeggen: “binnen zijn”. Voor velen de hemel, het Walhalla, het summum, voor enkelingen de realiteit. En toch is wie ze zijn en wat ze doen niet fundamenteel anders. Karakter, discipline en doorzettingsvermogen, daar draait het allemaal om. En een andere mindset. Lees even mee.

Het besef dat je wel eens getroffen kan worden door slecht nieuws, verlies van je job, ziekte of een zwaar auto-ongeval, kan jou misschien ’s nachts wakker houden. Door voldoende voorbereid te zijn op een financiële tegenslag kan je het woelen in bed flink beperken. In dit overzicht brengen we 8 stappen om de persoonlijke impact van een financiële crisis tot een minimum te herleiden.

Terwijl iedereen het voortdurende heeft over de babyboomers, Generaties X en Y, is het de anonieme sandwich-generatie die de zwaarste lasten draagt. De sandwich-generatie, vooral samengesteld uit mensen die zich nu in de veertiger of vijftiger jaren bevinden, steunen zowel hun kinderen als hun ouders. Twee generaties die hulp zoeken bij één enkele. Respect voor de sandwich-generatie!

Millennials, we hadden het hier al meermaals over, zijn een aparte generatie. Ze wonen steeds langer thuis en proberen wat mee te deinen op de levensstijl van hun ouders. Uit een onderzoek van Keytrade Bank blijkt dat nogal wat jongeren heel materialistische zijn gesteld. Daarnaast zijn het verwoede spaarders. Ongeveer één vijfde gaat richting spaarboekje.

Was het een onverwachte kost? Of liepen de schulden langzaam hogerop? Hoe het ook komt, elk van ons heeft ooit wel eens schulden. Soms voel je jou er oncomfortabel bij maar anderen laten er hun slaap voor. Er zijn 4 basismethodes voor wie uit de schulden wil komen. De eerste stap om een belegger te worden is om jouw schulden af te bouwen.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden