Ben jij een van de velen die iedere week mee doet met de loterij of andere kansspelen in de hoop om rijk te worden? De kans om op een dag heel veel geld te winnen of verdienen is erg klein maar er zijn wel heel wat manieren om rijk te worden. We geven je alvast enkele tips over hoe je kapitaal kan verwerven.

Tip 1: Start een eigen bedrijf

Hoeveel steenrijke mensen ken je die nog iedere dag voor een baas gaan werken? Juist, niemand. Rijk word je dan ook niet door voor een werkgever te gaan werken. Je werkgever daarentegen… die verdient een stuk meer. Je eigen bedrijf oprichten is dus al een eerste stap op weg naar de rijkdom. Heb je een nuttig product of dienst in gedachten? Dan zou het wel eens erg snel kunnen gaan. Ook al lukt het niet meteen, dan nog is de ervaring met de economische markt een groot voordeel.

Tip 2: Vermogen maakt rijk, niet het loon dat je verdient

Toegegeven, wie heel veel geld verdient kan veel meer kopen dan een doorsnee werknemer. Maar als je je volledige loon opdoet aan tijdelijke luxe zoals champagne, restaurantbezoekjes en dure auto’s, dan heb je niet veel meer vermogen dan iemand die niet kan sparen. Zorg er dan ook voor dat je je loon gebruikt om te investeren in zaken die geld opbrengen. Denk maar aan vastgoed of aandelen. Enkel op die manier ben je echt rijk.

Lees meer: 6 tips om makkelijk rond te komen (en toch te investeren)

Tip 3: Let op de kleine uitgaven

Rijk zijn betekent niet alleen veel geld verdienen maar ook letten op buitensporige uitgaven. Misschien doe je zelf ook uitgaven die je veel geld kosten maar niet echt nodig zijn? Zo zijn stoppen met zaken als roken, restaurantbezoekjes en kleine impulsaankopen maar enkele ideeën die je per jaar heel wat doen uitsparen. Wie dit spaart in plaats van verteert, ziet zijn kapitaal ook met enkele duizenden euro’s groeien.

Lees meer: 75 tips om geld te sparen

Tip 4: Verdien geld via een omweg

Ryanair biedt goedkope vliegtickets aan maar verdient grote inkomsten door het bijbetalen van extra bagage, priority boarding en verkoop van eten en producten op het vliegtuig. Multinationals zoals Sony verkopen hun spelconsoles tegen erg lage prijzen maar verdienen dan wel weer veel geld met de spelletjes die ze verkopen. En die spelletjes hebben de consumenten uiteraard nodig. Het is een succesvolle formule om heel veel geld te verdienen.

Tip 5: Weet hoe je jezelf moet verkopen

Een fantastisch idee, een broodnodige dienst of een erg nuttig product hebben is de basis van ieder succesverhaal. Maar wat ben je met deze basis als je niet weet hoe je jezelf moet promoten en het product of dienst aan de man weet te brengen? Rijke mensen onderscheiden zich van de rest door het feit dat ze weten hoe ze hun talenten en plannen moeten verkopen. Wil je niet te opschepperig overkomen, dan kan je nog altijd je verkooptalent gebruiken om producten en diensten te verkopen.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *