Dé ultieme tips om rijk te worden :-)

Ben jij een van de velen die iedere week mee doet met de loterij of andere kansspelen in de hoop om rijk te worden? De kans om op een dag heel veel geld te winnen is erg klein maar er zijn wel heel wat andere manieren om rijk te worden. We geven je alvast enkele tips om rijk te worden en hoe je echt kapitaal kan verwerven.

Als je mensen vraagt om een wens te doen, dan is er veel kans dat ze je vertellen dat ze rijk willen worden. Toegegeven, een groot bedrag op je spaarrekening zorgt ervoor dat je iets minder zorgeloos door het leven kan gaan. Bij slechts weinigen wordt die droom echter vervuld. De waarheid is daarentegen dat iedereen rijk kan worden. Alleen zijn daar een paar ingrediënten voor nodig. De ultieme tips om rijk te worden:

Tip 1: Bespaar op je eigen kosten

De meeste mensen leven van loonbriefje tot loonbriefje. Met andere woorden, ze spenderen elke euro uit die ze die maand verdiend hebben. Het spreekt voor zich dat je op die manier nooit rijk kan worden. Je maandelijkse kosten verminderen is dan ook de sleutel tot succes om je spaarrekening aan te vullen.

Lees meer: 75 tips om geld te sparen

Tip 2: Werk hard

Hoe meer je werkt, hoe meer je verdient. Logisch toch? Dit kan je zien als de tweede helft van je plan. Je inkomen wordt gemaximaliseerd terwijl je de kosten probeert te drukken. Ongetwijfeld gaat die spaarrekening flink omhoog.

Nog een voordeel van hard werken: je hebt minder tijd om geld uit te geven. Dus je maakt betere keuzes waaraan je je geld en tijd wilt spenderen.

Tip 3: Werk leningen met hoge interesten weg

Geld lenen kan soms eens nodig zijn in het leven. Om te investeren in een nieuwe droom bijvoorbeeld. Geen enkele lening met een hoge rente kan echter genoeg opbrengen om die hoge interest de moeite te maken. Met het kapitaal dat je vergaard hebt uit de eerste twee stappen doe je er dan ook beter aan om deze leningen weg te werken.

Tip 4: Gebruik aftrekbare investeringen

Je leest het goed. Sommige investeringen worden aangemoedigd door de overheid door je premies te verschaffen of aftrek van de belastingen van de belastingen te gunnen. Geld verdienen door te investeren én minder belastingen betalen. Klinkt als een dubbele winsituatie om rijk te worden.

Tip 5: Herinvesteer inkomsten van investeringen

Investeringen brengen geld op in de vorm van dividenden of huur. Je kan je inkomen zien aandikken op door je inkomsten op je spaarrekening te zetten. Of je kan de inkomsten van je investeringen opnieuw investeren om nog meer geld te verdienen. Denk zelf maar eens na bij welke manier je het meest geld verdient.

Tip 6: Behoud je investeringen voor een lange tijd

De overheid zou de overheid niet zijn als ze niet een deel van je winst op je investeringen zouden claimen. Dat doen ze door een belasting te heffen op de meerwaarde bij verkoop van je investering. Wie bijvoorbeeld veel vastgoed aan- en verkoopt met een meerwaarde zal veel geld verdienen, maar zal er ook heel veel moeten afstaan aan de overheid. Een betere optie is het vastgoed voor lange tijd te houden en je inkomen te vergroten door verhuur.

Lees meer: Waarom langetermijnbeleggers winnaars zijn

Tip 7: Investeer in jezelf

Wanneer je in de situatie verkeert dat je meer geld verdient en minder uitgeeft, kan je het extra spaargeld gebruiken om te investeren in jezelf. Misschien kun je een extra opleiding volgen of je capaciteiten vergroten door een trainingscursus te volgen?

Ben je klaar voor nog 5 tips om rijk te worden? Hier zijn ze:

Tip 8: Start een eigen bedrijf

Hoeveel steenrijke mensen ken je die nog iedere dag voor een baas gaan werken? Juist, niemand. Rijk word je dan ook niet door voor een werkgever te gaan werken. Je werkgever daarentegen… die verdient een stuk meer. Je eigen bedrijf oprichten is dus al een eerste stap op weg naar de rijkdom. Heb je een nuttig product of dienst in gedachten? Dan zou het wel eens erg snel kunnen gaan. Ook al lukt het niet meteen, dan nog is de ervaring met de economische markt een groot voordeel.

Tip 9: Vermogen maakt rijk, niet het loon dat je verdient

Toegegeven, wie heel veel geld verdient kan veel meer kopen dan een doorsnee werknemer. Maar als je je volledige loon opdoet aan tijdelijke luxe zoals champagne, restaurantbezoekjes en dure auto’s, dan heb je niet veel meer vermogen dan iemand die niet kan sparen. Zorg er dan ook voor dat je je loon gebruikt om te investeren in zaken die geld opbrengen. Denk maar aan vastgoed of aandelen. Enkel op die manier ben je echt rijk.

Lees meer: 6 tips om makkelijk rond te komen (en toch te investeren)

Tip 10: Let op de kleine uitgaven

Rijk zijn betekent niet alleen veel geld verdienen maar ook letten op buitensporige uitgaven. Misschien doe je zelf ook uitgaven die je veel geld kosten maar niet echt nodig zijn? Zo zijn stoppen met zaken als roken, restaurantbezoekjes en kleine impulsaankopen maar enkele ideeën die je per jaar heel wat doen uitsparen. Wie dit spaart in plaats van verteert, ziet zijn kapitaal ook met enkele duizenden euro’s groeien.

Tip 11: Verdien geld via een omweg

Ryanair biedt goedkope vliegtickets aan maar verdient grote inkomsten door het bijbetalen van extra bagage, priority boarding en verkoop van eten en producten op het vliegtuig. Multinationals zoals Sony verkopen hun spelconsoles tegen erg lage prijzen maar verdienen dan wel weer veel geld met de spelletjes die ze verkopen. En die spelletjes hebben de consumenten uiteraard nodig. Het is een succesvolle formule om heel veel geld te verdienen.

Tip 12: Weet hoe je jezelf moet verkopen

En als laatste uit onze serie tips om rijk te worden, nog deze. Een fantastisch idee, een broodnodige dienst of een erg nuttig product hebben is de basis van ieder succesverhaal. Maar wat ben je met deze basis als je niet weet hoe je jezelf moet promoten en het product of dienst aan de man weet te brengen? Rijke mensen onderscheiden zich van de rest door het feit dat ze weten hoe ze hun talenten en plannen moeten verkopen. Wil je niet te opschepperig overkomen, dan kan je nog altijd je verkooptalent gebruiken om producten en diensten te verkopen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.