Slapend geld reactiveren

Ooit van bank veranderd en bestaat de kans dat er nog wat geld achterbleef op een rekening? Dan kan je dit vanaf nu makkelijk opsporen dankzij een nieuw initiatief van de Federale Overheidsdienst Financiën. De tool laat toe om slapende tegoeden op te sporen en over te plaatsen.

 Meer dan 400 miljoen euro hebben alle Belgen samen op slapende rekeningen. Het geld staat er om God weet welke reden geparkeerd. Gebeurt daar binnen de 30 jaar niks mee, dan verdwijnt het in de staatskas. Om die slapende rekeningen opnieuw te activeren lanceerde het Minister van Financiën een nieuwe website: Slapende Tegoeden. Met jouw eID kan je die mysterieuze rekeningen opsporen. Kanttekening: je kan enkel zoeken op jouw eigen naam. Wie denkt erfgenaam te zijn van een slapend tegoed dient best een schriftelijke aanvraag in bij de FOD Financiën. 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.