Vastgoed kan snel een extra inkomen genereren

De meeste mensen werken netjes door tot ze de pensioenleeftijd bereikt hebben en van hun vrije tijd mogen genieten. Prima als je het heerlijk vindt om te werken, maar zonde van je tijd als je eigenlijk liever eerder van je vrije tijd geniet. Ben jij het nu al zat om iedere dag naar je werk te gaan en ga je liever eerder met pensioen? Investeer dan in vastgoed en je kunt binnen drie jaar stoppen met werken.

Over drie jaar met pensioen: het is mogelijk voor iedereen

Door in vastgoed te investeren, kan iedereen binnen drie jaar met pensioen. Het werkt dus niet alleen als je al op 99 procent van je werkende leven zit, maar ook als je nog een paar jaar of zelfs meer dan tien jaar te gaan hebt als professional. Houd er wel rekening mee dat het niet gaat om een pensioen op een jacht, met een dure fles champagne en een toastje met kaviaar, maar om een net pensioen met meer dan genoeg geld om rond te komen. Je betaalt je rekeningen, je besteedt je vrije tijd aan leuke hobby’s en je geniet van het leven. Geen excessen, maar een prima pensioen.

Stel, je hebt 2500 euro nodig om je rekeningen te kunnen betalen en lekker te kunnen leven. Dit betekent dat je binnen drie jaar zo goed in pensioen vastgoed geïnvesteerd moet hebben, dat je dit iedere maand verdient (of net iets meer). Je maakt een plan om in vastgoed te investeren met dit doel in het achterhoofd en als je op de juiste manier investeert, kun je jouw doel bereiken.

Lees meer: Pensioensparen: jong starten is oud genieten

Het maken van een vastgoedplan om je pensioen te verdienen

We houden even het voorbeeld van 2500 euro inkomen per maand aan om uit te leggen hoe je een vastgoedplan maakt om je pensioen bij elkaar te verdienen. Het eerste wat je doet om een plan te maken, is bepalen hoeveel panden je nodig hebt om dit bedrag maandelijks te kunnen verdienen. Heb je genoeg aan 1 groot pand of neem je liever een paar kleinere huizen die samen ook 2500 euro aan huur opleveren?

Maak deze keuze voor jezelf en hou hierbij niet alleen rekening met de inkomsten van huurders, maar ook met de kosten van jouw investering. Niet alleen het kopen van een pand kost namelijk geld, ook het onderhouden van het pand of de panden in kwestie kosten je iedere maand weer een bepaald bedrag. Door rekening te houden met jouw pensioendoel, het geld dat je kunt verdienen met de panden die je koopt en de kosten, weet je precies wat je moet doen om over drie jaar met pensioen te gaan.

Lees meer: Hoeveel geld heb je nodig als je 90 jaar bent?

Vervolgens maak je dit plan concreet. Je zoekt panden die binnen jouw plan passen, je bepaalt voor jezelf hoe je deze panden in je bezit wil krijgen en hoe je jouw investeringen wil organiseren. Dit kun je bijvoorbeeld in je eentje doen, maar je kunt ook een bedrijf inhuren om het vastgoedbeheer van jouw panden te regelen. Het kost je drie jaar flink wat tijd om alles te regelen, maar dan kun je wel binnen enkele jaren met pensioen!

(bron: realestateinyourtwinties.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.