Zo heb je 1 miljoen euro voor je pensioen

Hoewel miljonair worden voor de meesten onder ons een onbereikbaar en idealistisch iets lijkt te zijn, kunnen deze 10 tips het heel wat eenvoudiger maken. Rijk worden vraagt niet altijd een winnend lot bij de loterij; iedereen kan namelijk een miljoen hebben, tenminste als bepaalde regels worden gevolgd en er gebruik wordt gemaakt van een aantal tips.

1. Stel een concreet financieel plan op

Je plan neerschrijven en een duidelijk doel voor ogen houden is essentieel om een miljoen te kunnen sparen, en dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn; een eenvoudig maar duidelijk plan neerschrijven dat je er dagelijks aan herinnert wat je wil bereiken, en hoe, is al een grote stap.

2. Investeer!

Hoe jonger je bent, hoe groter de kans dat je tegen je pensioen een miljoen kunt sparen. Veel mensen beginnen pas op latere leeftijd te sparen waardoor ze uiteindelijk niet zo veel over houden, maar dit kun je gemakkelijk vermijden door reeds aan jonge leeftijd elke maand wat opzij te zetten.

3. Besparen!

Een andere manier om geld te sparen is bijkomstige winst maken door dingen te verkopen, waardoor je bijvoorbeeld je hypotheek vroeger kan betalen. Daarbij is optimaal gebruik maken van je pensioenspaarplan ook aangeraden om sneller de kaap van 1 miljoen te bereiken.

Lees meer: 75 tips om geld te sparen

4. Leef eenvoudig

Je zuurverdiende geld uitgeven aan allerlei leuke dingen is dan wel verleidelijk, maar om efficiënt te sparen is het beter dat je wat op je uitgaven let. De volgende tips kunnen je helpen miljonair te worden:

– Koop bij de goedkoopste winkels

– Neem een extra job

– Betaal zo veel mogelijk cash in plaats van met kaart

5. Maak van je passie je zaak

Er zijn ontelbaar veel manieren om bij te verdienen, maar geld verdienen met wat je graag doet is natuurlijk ideaal: onderzoek de markt van je interesse, hoeveel geld je voor opzij moet zetten en hoeveel tijd het zal vragen een eigen zaak uit te bouwen.

6. Houd het simpel

Goed investeren betekent niet altijd ingewikkelde berekeningen en dure aandelen. Investeren in zogenaamde goedkope ‘waarde-aandelen’ kunnen op lange termijn winstgevender uitkomen dan die van de grootste bedrijven.

7. Betaal je schulden af

De mogelijkheden om voor minder schulden te zorgen zijn oneindig: een goedkopere wagen gebruiken, komaf maken met onaangename interesten op leningen, enzovoort. Een duidelijk overzicht maken van je schulden (door middel van een lijstje) kan helpen om stapsgewijs van die lasten af te geraken en geleidelijk aan te sparen.

8. Automatisch sparen

De veiligste manier om te sparen is maandelijks een bedrag van je loon (bijvoorbeeld 3 procent) automatisch opzij laten zetten en zo extreme uitgaven te vermijden. Er zijn zelfs apps die geld voor jou investeren of geld automatisch overzetten op een elektronische rekening.

9. Gratis geld

Eenvoudige (en vooral kosteloze) manieren om meer te sparen zijn bijvoorbeeld:

– Profiteren van werknemersbijdragen zodat je alles uit je pensioenspaarplan kunt halen

– Gebruik maken van een individueel pensioenspaarplan

– Investeringskosten zo veel mogelijk verlagen

10. Professioneel advies vragen

Een afspraak maken met een financieel adviseur is een eenvoudige manier om de juiste investeringen te doen. Veel mensen die de kaap van 1 miljoen hebben bereikt maken hier gebruik van, dus waarom zou jij het niet doen?

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.