McDonald's kan soms een plaats zijn voor levenslessen

David Bach, een bekende selfmade miljonair, kreeg op zijn 7de al een belangrijke levensles. Een les die hij nooit zou vergeten en die hem bracht waar hij nu staat. En daar is hij tot vandaag de dag zijn grootmoeder dankbaar voor. Hoe een hamburger bij McDonald’s zijn leven veranderde.

Amper 7 jaar was David Bach toen zijn grootmoeder hem meenam naar de McDonald’s. De hamburger was maar een drogreden om haar kleinzoon mee te tronen. De echte reden was een wijze levensles. “Er zijn hier drie soorten mensen”, zei grootmoeder Bach. “Er zijn mensen zoals jij die hier wat komen eten, mensen die hier voor een minimumloon werken en mensen die eigenaar zijn van het restaurant”.

“Wie rijk wil worden, moet eigenaar worden. En daar zal je voor moeten sparen. Vanaf nu spaar je jouw zakgeld en alle andere extraatjes. En ik ga je helpen om deze zaak te kopen”, orakelde David Bachs oma. Het hamburgerrestaurant kocht Bach niet, maar hij knoopte de onderliggende les hard in de oren. Sparen en vervolgens investeren was dé manier om rijk te worden.

Vandaag verwondert de multimiljonair er zich over: zo weinig mensen hebben oog voor investeringen op langere termijn. Allemaal gaan ze voor de snelle harde dollars. Op zijn beurt geeft Bach beleggers en investeerders een belangrijke les mee: “Je bent veel beter af met een saaie en gebalanceerde benadering waarbij je systematisch iedereen twee weken investeert en de belegging levenslang met rust laat”, aldus Bach in een interview met Business Insider.

Bach is eveneens een adept van het pay-yourself-first-principe. Keer jezelf eerst een bedrag uit voor je begint aan de rest van het maandelijkse traject. Zelf spaarde hij 1 procent van zijn inkomen. Tegenwoordig slaagt hij er in om 20 procent aan de kant te zetten. Hiermee kan je aan het investeren zonder risico.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.