Lottowinnaars worden niet gelukkiger

Maakt geld gelukkig? Dat was de vraag van het onderzoek door de Nederlandse Postcode Loterij gesteld aan 1800 winnaars van meer dan 10.000 euro. Resultaat: het winnen van de Lotto maakt je niet gelukkiger maar geeft je meer vrijheid.

Tienduizend euro verandert je leven niet of amper. Maar 1 miljoen euro of meer is toch al de moeite. Daar moet je toch gelukkiger van worden? Niet zo, want 74 procent van de ondervraagden die meer dan 1 miljoen euro wonnen, gaven toe niet gelukkiger te zijn. 84% erkent echter wel meer vrijheid te hebben.

Winnaars van de Nederlandse loterij geven niet zo vaak geld aan hun naasten als je zou denken. Ongeveer 1 op 5 geeft geld weg aan vrienden, familie of kennissen. Het geld wat ze voor zichzelf houden gaat heel vaak op aan een nieuwe auto (26 procent). Stoppen met werken is er maar bij voor 15 op honderd. De meesten gaan, ondanks het 1 miljoen euro op hun rekening, gewoon door met werken.

Bij winnaars van 10.000 euro of meer liggen de kaarten heel wat anders. Slechts 2 procent stopt met werken. Verstandig! Er worden geen nieuwe auto’s gekocht en het extra geld gaat ook niet naar vakanties, restaurants of andere pleziertjes. Zelfs een poetsvrouw kan er in 98 procent van de gevallen niet van af.

Dus als je ooit de Lotto wint, zoveel verandert er nu ook weer niet. Wil je dan wel 1 miljoen euro winnen?

(bron: ad.nl)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.