Leningen & kredieten

Interessante artikels over leningen zoals: wat is een lening precies? Welke leningen bestaan er zoal? En kan je investeren in leningen? Zelfde vragen kan je overigens stellen over kredieten. En is er een verschil tussen leningen en kredieten?

Banken hebben een druk jaar achter de rug. Belgen sloten meer dan 260.000 nieuwe hypothecaire kredieten af. En dan houden we nog geen rekening met de herfinancieringen. Want 2016 was, net na 2015, het drukste jaar ooit voor herfinancieringen.

Wie voor het eerst een wagen koopt, begint aan een heel nieuwe ervaring. Als je het proces serieus neemt, dan kan je heel wat bij leren onderweg. Het wordt vast een hobbelige weg waarbij veel keuzes moeten gemaakt worden. Eén van die keuzes is: opteer je voor een autolening of betaal je de wagen met cash?

Woonleningen worden steeds vaker gebruikt om vastgoedbeleggingen te financieren. Dat is een van de conclusies van een cijferstudie van de KBC. Zowel de kredieten voor een tweede verblijf als voor een beleggingseigendom zitten in de lift. Investeerders bewandelen dus stilaan de alternatieve wegen nu spaarboekjes niks meer opbrengen.

In westerse landen wordt onder de noemer microfinanciering een combinatie verstaan van startende ondernemers, kleine kredieten en gerichte coaching. Microkredieten worden beschikbaar gemaakt voor hen die bij het aanvragen van een krediet bij een reguliere bank te weinig zekerheden kunnen bieden.

De kans lijkt zeer groot dat er vandaag een aankondiging komt van de Amerikaanse Centrale Bank (de Fed). Voorzitster Yellen zal daarbij een renteverhoging aankondigen. Het is pas de tweede keer op tien jaar tijd dat dit gebeurt. Beleggers kijken ook reikhalzend uit naar meer nieuws: wat wordt het monetaire beleid de komende jaren nu Donald Trump aan de macht komt?

“Meneer, mevrouw, het ideale moment om een hypothecaire lening af te sluiten is nu aangebroken”. Dat vertellen de banken hun klanten nu al jaren, en daar zijn ze ook oprecht van overtuigd. Wie had immers kunnen voorzien dat er een dag zou komen waar je quasi gratis geld kan ontlenen. Maar is het voor iedereen interessant om het hypothecaire krediet te laten herfinancieren?

Wanneer je besloten hebt om eindelijk van die schulden af te geraken, dan is het goed om wat inspiratie op te doen. Kijk op naar mensen die hun leven leiden zonder ooit in de schulden te geraken. We sommen voor jou tien kwaliteiten op waaraan mensen die geen schulden hebben vaak voldoen.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 15.325 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!