Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Leningen & kredieten

Interessante artikels over leningen zoals: wat is een lening precies? Welke leningen bestaan er zoal? En kan je investeren in leningen? Zelfde vragen kan je overigens stellen over kredieten. En is er een verschil tussen leningen en kredieten?

De residentiële vastgoedprijsindex van de Algemene Directie Statistiek bevestigt dat de prijzen van bestaande woningen sinds 2005 met 50 procent gestegen zijn en die van nieuwbouwwoningen met 30%. Dat zorgt niet alleen her en der voor de vrees voor een vastgoedbubbel, maar ook voor toenemende aandacht voor andere hypotheekvormen die het mogelijk blijven maken om een woning te verwerven. Zijn we op weg naar generatiehypotheken?

De meeste mensen die een lening nodig hebben, benaderen de bank. Ze geven aan hoeveel geld ze nodig hebben en als de bank akkoord gaat met hun kredietaanvraag, staat het geld al snel op de rekening. Kun of wil je de bank niet benaderen voor een lening? Dan sluit je jouw lening op een andere manier af.

Jaarlijks sluiten duizenden mensen een nieuwe lening af. Dat zo veel mensen geld lenen, betekent echter niet dat dit altijd goed voor hen is. Soms is het beter om geen geld te lenen en op een andere manier om te gaan met een financiële ontwikkeling.

In advertenties op sociale media kom je ze af en toe wel eens tegen: financiële experts die hun nieuwste tips geven om je schulden af te bouwen of het plan dat mensen beloofd om snel financiële vrijheid te bereiken.

Banken hebben een druk jaar achter de rug. Belgen sloten meer dan 260.000 nieuwe hypothecaire kredieten af. En dan houden we nog geen rekening met de herfinancieringen. Want 2016 was, net na 2015, het drukste jaar ooit voor herfinancieringen.

Wie voor het eerst een wagen koopt, begint aan een heel nieuwe ervaring. Als je het proces serieus neemt, dan kan je heel wat bij leren onderweg. Het wordt vast een hobbelige weg waarbij veel keuzes moeten gemaakt worden. Eén van die keuzes is: opteer je voor een autolening of betaal je de wagen met cash?

Woonleningen worden steeds vaker gebruikt om vastgoedbeleggingen te financieren. Dat is een van de conclusies van een cijferstudie van de KBC. Zowel de kredieten voor een tweede verblijf als voor een beleggingseigendom zitten in de lift. Investeerders bewandelen dus stilaan de alternatieve wegen nu spaarboekjes niks meer opbrengen.

In westerse landen wordt onder de noemer microfinanciering een combinatie verstaan van startende ondernemers, kleine kredieten en gerichte coaching. Microkredieten worden beschikbaar gemaakt voor hen die bij het aanvragen van een krediet bij een reguliere bank te weinig zekerheden kunnen bieden.

De kans lijkt zeer groot dat er vandaag een aankondiging komt van de Amerikaanse Centrale Bank (de Fed). Voorzitster Yellen zal daarbij een renteverhoging aankondigen. Het is pas de tweede keer op tien jaar tijd dat dit gebeurt. Beleggers kijken ook reikhalzend uit naar meer nieuws: wat wordt het monetaire beleid de komende jaren nu Donald Trump aan de macht komt?

“Meneer, mevrouw, het ideale moment om een hypothecaire lening af te sluiten is nu aangebroken”. Dat vertellen de banken hun klanten nu al jaren, en daar zijn ze ook oprecht van overtuigd. Wie had immers kunnen voorzien dat er een dag zou komen waar je quasi gratis geld kan ontlenen. Maar is het voor iedereen interessant om het hypothecaire krediet te laten herfinancieren?

Wanneer je besloten hebt om eindelijk van die schulden af te geraken, dan is het goed om wat inspiratie op te doen. Kijk op naar mensen die hun leven leiden zonder ooit in de schulden te geraken. We sommen voor jou tien kwaliteiten op waaraan mensen die geen schulden hebben vaak voldoen.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.065 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden