Alexandra Andresen

Alexandra Andresen, 19 jaar en volledig onbekend, maar wel zomaar eventjes 1,2 miljard dollar waard. Wie is die jongste miljardair ter wereld? En wat doet ze met haar fortuin?

Voor de meeste mensen is miljardair worden een droom die jammer genoeg nooit werkelijkheid zal worden. Maar niet zo voor de 19-jarige Alexandra Andresen. Op zeer prille leeftijd prijkt ze op een exclusieve lijst van miljardairs. Op deze beruchte Forbes-lijst is ze de jongste miljardair ter wereld.

Waarom is ze zo rijk?

De Noorse tiener heeft een geschatte waarde van een fabelachtige 1,2 miljard dollar. Daarmee houdt ze net haar zus Katharina Andresen achter zich. Zij heeft een nettowaarde van iets minder dan 1,2 miljard dollar. Hun rijkdom danken ze aan de Ferd Holding Company, een bedrijf in voor 42,2 procent in handen van de twee zusjes.

Zelf beheren ze het bedrijf niet. In 2007 zette hun vader alle aandelen op naam van zijn twee dochters. Het is echter nog steeds vaderlief die de touwtjes in handen heeft. Vader Johan Andresen is een bekende Noorse investeerder uit Oslo.

Wat doet Alexandra Andresen met zoveel geld?

Ondanks haar duizelingwekkende privékapitaal leeft ze best nog een bescheiden leven. Haar passie voor paardensport domineert. Ze hoopt ooit professionele amazone te worden en neemt deel aan wedstrijden, waarvan ze er recent drie won. Hoewel haar focus momenteel op de dressuur ligt, begint ze zich voor te bereiden op de overname van het bedrijf.

Alexandra Andresen

In het huismagazine van het bedrijf zei ze in 2015: “Eigenlijk spaar ik doorlopend, zoals ik altijd al gedaan heb. Ik spaar wanneer ik mijn weekgeld krijg en ik spaar het geld wat ik win met mijn jumpingwedstrijden. Zelfs wanneer ik verjaar spaar ik mijn geld. Zo kan ik kopen wat ik wil zonder dat ik moet aankloppen bij mijn ouders”.

Waar komt het geld van de familie Andresen vandaan?

Tabak. De familie was betrokken in de tabakindustrie met hun merk Tiedemanns. Uiteindelijk verkochten ze het merk en de productie aan de Skandinavisk Tobakskompagni in 2005 voor bijna 500 miljoen dollar. Nu beheert de Ferd Investment Company voornamelijk grote hedgefondsen.

Waarom komt ze nu pas boven water?

Pas vanaf de leeftijd van 18 jaar krijgt de Noorse overheden inzicht in de jaarlijkse belastingsaangifte. Op die manier kwam deze jonge miljardair aan de oppervlakte, met grootse media-aandacht tot gevolg. Dankzij de social media (en vooral Instagram) geeft ze een inkijk in het leven van de jongste miljardair te wereld.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.