John Collison, de jongste selfmade miljardair ter wereld

De Ier John Collison is voortaan de jongste selfmade miljardair. Zonder diploma en amper 26 jaar oud. Samen met zijn broer Patrick (28) richtte hij Stripe op. Beide broers zijn vandaag elk 1,1 miljard dollar waard.

Hun eerste strepen verdienden ze toen John en Patrick respectievelijk 17 en 19 jaar oud waren. In 2007 richtten ze Shuppa op. Na de overname door Auctomatic ontvingen ze 5 miljoen dollar. Slechts 3 jaar later kwamen ze aandraven met een nieuwe initiatief: Stripe.

Met Stripe introduceerden de Ierse broers een online betaalplatform. Grote spelers zoals Facebook en Adidas behoren tot hun klanten. Hiermee gaan ze rechtstreeks in concurrentie met PayPal. Het bedrijf groeit stelselmatig en ondertussen hebben ze wereldwijd meer dan 500 werknemers in dienst.

In het begin deden John en Patrick Collison alles zelf. Ze stonden in voor de verkoop, de marketing en de programmatie van hun tool. Zowel John als Patrick zijn, zoals dat heet, dropouts. Voortijdig verlieten ze de schoolbanken. John zette zijn studies aan het prestigieuze Harvard stop en Patrick zei het MIT vaarwel.

Nu Google zijn oog liet vallen op Stripe, schoten de aandelen de lucht in. Waardoor de broers de facto miljardairs zijn. Stripe wordt vandaag op 9,2 miljard dollar geschat.

(Bron: forbes.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.