10 gewoontes van succesvolle vrouwen

Vrouwen en mannen ondernemen, investeren en beleggen op een heel andere manier. We zagen dit al toen het ging over de psychologie van de belegger. Als we even generaliseren dan zien we dat de doorsnee vrouw over talenten beschikt, waar mannen maar kunnen over dromen. Of nee, misschien moeten mannen nét stoppen met dromen en zich verdiepen in hun vrouwelijke eigenschappen. Dit zijn 10 eigenschappen waarover alle succesvolle moderne vrouwen beschikken.

1. Focus

Discipline en doorzettingsvermogen is een waardevolle kwaliteit. Het kan ervoor zorgen dat inkomsten verworven worden en het hierdoor mogelijk is eerder te stoppen met werken. Succesvolle vrouwen bouwen bewust hun vermogen op. Het vergt wilskracht en een lange-termijn visie. Vrouwen zijn opofferingsgezind betreft de luxe voor vandaag voor de rust en stabiliteit voor de toekomst. Ze leggen een focus die ze in alle situaties nastreven.

2. Vroege starter

Vrouwen maken prioriteiten. Door vroeg te starten met het opzetten van werkprojecten of taken, ontwikkelen zich mogelijkheden om door te groeien. Wachten zorgt niet voor een toename van vermogen, dus in elke situatie zijn vrouwen eerder met het opzetten van hun onderneming of werkplan dan mannen, waardoor ze meer kunnen sparen, investeren en daarvan de vruchten plukken.

Lees meer: 3 redenen waarom vrouwen betere investeerders zijn dan mannen

3. Automatisering

Negeren en vooruitschuiven is de beste manier om niets voor elkaar te krijgen. Vrouwen kunnen zichzelf beschermen door spaargelden te automatiseren. Op deze manier gaat er geen geld verloren. Sparen dat er toe doen, een maandelijkse contributie voor de eigen welvaart in de toekomst.

4. Voorkomen van negatief saldo

Hoge rente is een bedreiging voor financiële vrijheid. Het kost veel geld en voorkomt dat je meer kunt sparen. Een gewoonte voor succesvolle vrouwen is het aflossen of voorkomen van een negatief saldo op bijvoorbeeld de credit card.

5. Sober leven

Vaak is er een zeer aangename verrassing te bemerken wanneer je bescheiden leeft. Door niet exorbitant te leven, maar juist zeer sober, zal de bankrekening alleen maar groeien. Wat je niet nodig hebt, hoef je ook niet aan te schaffen. Een gewoonte om minimaal uit te geven, helpt om later meer te kunnen besteden. De ‘less is more’ mentaliteit helpt hierin.

Lees meer: 4 dingen die rijke vrouwen heel goed beseffen

6. Weersta verleidingen

Of beter: vermijd ze. De druk om uit te geven is enorm. Vaak leidt dit tot teveel uitgeven, waardoor een negatief saldo ontstaat. Dit levert een onstabiele situatie op. Het vermijden van luxe-artikelen, winkels, dure gastronomische plekken en internetbedrijven zorgt voor een gezondere financiële situatie. Geen winkels, offline of online opzoeken, is de beste manier om niet te winkelen. En voel je toch een tekort, een knagend verlangen, vul het op met wat nuttigs zoals een cursus of een netwerkactiviteit. 

7. Doelgericht zijn

Een gewoonte van succesvolle vrouwen is dat ze doelgericht zijn. Doelen geven richting, waarde, motivatie, inspiratie en betekenis. Soms zijn ze degelijk, zoals het aflossen van een schuld, maar soms zijn ze ambitieus. Helaas worden ze vaak overschaduwd door dagelijkse spanning. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat ze verwaarloosd worden. Echter is het een uitstekende richtlijn om aan vast te houden. Door je te verbinden aan het doel, door er ook tijd en energie in te steken, zijn vele doelen haalbaar.

8. Scholing

Een gewoonte die succesvolle vrouwen voor hebben op mannen is hun behoefte aan ontwikkeling. Vrouwen zullen sneller een bijscholingstraject volgen dan mannen. Het is een nuttige investering in jezelf en biedt nieuwe mogelijkheden die je situatie verbeteren. Trots aan de kant, heren, en beseffen dat je veel nog niet weet. 

9. Het optimaliseren van je profiel

Aansluitend op de bijscholing, zijn vrouwen sterk in het verbeteren van hun presentatie. Door een gedegen beeld te hebben van sterke eigenschappen en unieke talenten, zijn ze beter in het presenteren van zichzelf aan de ander. Inzicht in eigen functioneren en handelen is niet onbelangrijk, wat introspectie doet geen kwaad. Het helpt enorm om van tijd tot tijd jezelf een spiegel voor te houden. Dit levert kansen op in de toekomst.

10. Het spreiden van je welvaart

Het verdelen van je waarde is belangrijk. Daarom is het essentieel om niet 1 bron van inkomsten te hebben. Er is welvaart op te bouwen uit fondsen, onroerend goed, aandelen en start-ups. Zodoende spreid je de investeringen, maar krijg je ook meer inkomsten daarvoor terug. Dat is meer dan het wedden op 1 paard.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.