Fiscale regularisaties brengen minder op dan gehoopt

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt hoopte in 2016 ongeveer 250 miljoen euro op te halen dankzij fiscale regularisaties. Tegen eind oktober waren amper 18 dossiers ingediend. In een eindejaarsrush gaven in allerijl toch no 336 Belgen hun zwart geld aan.

Fiscale regularisatie, een mooie term voor het aangeven zwart of grijs geld, komt bijna elk jaar terug. Belgen die zich bezondigden aan het ontwijken van belastingen, kunnen vooralsnog in regel gesteld worden door een belastingtarief van 40,6 procent te betalen. Voor 2017 wordt dit tarief opgetrokken.

Het had wat tijd nodig bij heel wat Belgen om dit te laten bezinken want in de laatste weken van 2016 was er plots een grote toevloed aan dossiers. De overheid had gerekend op 250 miljoen euro. Nu klokken ze af op ongeveer 185 miljoen euro. Dertien miljoen euro nog ingeschreven worden in 2016, de rest komt op de balans van 2017 terecht.

(bron: De Morgen)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.