9 manieren om extra geld te verdienen met jouw passie

We zijn allemaal gepassioneerd door iets in ons leven. Maar hoe kan je die passie nu gebruiken om er ook wat extra geld mee te verdienen? We geven negen manieren die kunnen helpen om jouw droom waar te maken.

1. Het vraagt wat meer dan enkel passie

Wie nadenkt over ondernemen, neemt een goede start door een passie om te zetten in een manier om geld te verdienen. Let wel, enthousiasme maakt soms blind en dat kan in de weg staan van het broodnodige realiteitsbesef. Stel jezelf de vraag of je bereid bent om hard te werken om jouw doel te bereiken. Feedback vragen bij jouw naasten kan van cruciaal belang zijn. Een second opinion kan nooit kwaad.

Bovendien moet je jezelf ervan verzekeren dat je écht wel goed bent in wat je doet. Je kan gepassioneerd zijn door de gitaar maar beheers je het instrument goed genoeg? Zie je jezelf al les geven? Of ken je het instrument voldoende om het te herstellen? Als ondernemer sta je vanaf dat punt ook in voor meer dan enkel wat tokkelen: rekeningen betalen, klanten aantrekken, belastingen optimaliseren, marketing voeren,… Ben je klaar voor al die bijkomende (en niet onbelangrijke) taken?

2. Hoe kan je iets beter maken?

Stel nu dat gitaar spelen jouw passie is. Is er dan een niche in de markt die je kan invullen? Bijvoorbeeld: je kan een gitaar perfect herstellen. Geen probleem is jou onbekend. Als er bovendien in de buurt geen enkele hersteldienst voor gitaren is, dan heb je een opportuniteit onder je neus.

Is jouw passie koken? Ontwikkel dan menu’s die uniek en beter zijn dan de rest van de restaurants in jouw stad of dorp. Misschien kan je op zoek gaan naar uitzonderlijke producten of opteren voor een betere kwaliteit.

3. Brainstormen om meer manieren te vinden

Zet even neer en denk na over alle mogelijke manieren om geld te verdienen met jouw passie. Dit kan gaan om:

  • de verkoop van goederen (juwelen, kleren, meubelen) in een online of fysieke winkel
  • delen van kennis door een boek te schrijven, een blog bij te houden of een youtube-kanaal op te richten. Met de hulp van wat sponsors en abonnees kan je best wel wat verdienen.
  • je diensten aanbieden als consultant. Jouw kennis is best wat waard en daar zijn mensen bereid voor om te betalen.
  • start met investeren in een idee waaraan je financieel wil bijdragen.
  • vind een toepassing of product uit wat de zaken in jouw sector vergemakkelijken.
  • bouw een evenement op rond jouw passie

4. Probeer om even geen perfectionist te zijn

Hoewel je wat basiszaken onder knie moet hebben, hoef je heus niet alles te kennen van bij het prille begin. Er is altijd wat ruimte om te verbeteren en vooruitgang te boeken. Wacht dus niet om te ondernemen tot je denkt dat je meester bent in jouw vak. Doorheen dit avontuur kan je gerust nog wat zaken bijschaven.

5. Het avontuur ligt net buiten jouw comfort zone

Ondernemen betekent dat je een stapje buiten jouw comfort zone moet durven zetten. Iedereen heeft wel een beetje schrik om voor een groot publiek te spreken, maar als dat is wat jouw business vraagt: doen! Jouw zwaktes overwinnen betekent een grote vooruitgang (en niet enkel voor jouw onderneming).

6. Zorg dat plezier primeert boven het geld verdienen

Makkelijk is het niet om de passie en het vuur laaiende te houden wanneer je een zaak probeert uit te bouwen. Waak er daarom over dat plezier een belangrijke factor blijft in jouw onderneming. Zo niet vergeet je onherroepelijk waarom je er ooit aan begon. En plezier en passie gaan nu eenmaal hand in hand. Omring je daarom ook met mensen die zowel de passie als het plezier in de zaak kunnen houden. Non-believers of negatievelingen kan je missen als de pest.

7. Werk aan jouw vaardigheden

Tienduizend uur, zoveel vraagt het om een échte meester te worden in een vak. Niet weinig maar laat je niet afschrikken door het grote aantal uren. Wie weet duurt het niet zo lang bij jou om alles onder de knie te krijgen. Trouwens, wanneer beheers je absoluut alles? Ik hoop nooit. Stop daarom nooit met het bijschaven van jouw vaardigheden en skills.

8. Overwin obstakels

Elke ondernemer kan ervan meespreken: vroeg of laat word je geconfronteerd met obstakels die jouw droom in de weg staan. Laat je daarom niet blokkeren maar vind een manier. Hulp van buitenaf zoeken is geen schande. Elke sector, elke business heeft zo zijn eigen experts. Zij kunnen je vast bijstaan in de zoektocht naar een oplossing.

9. Spring creatief om met geld

Denk goed na waaraan je jouw zuurverdiende geld spendeert. En wil je uiteindelijk toch groeien, stap niet zomaar die klassieke bank binnen. Crowdfunding of peer-to-peer leningen zijn misschien wel de manier om jouw business aan die groei te helpen. Creatieve financiële oplossingen genoeg.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.