Rijke vrouwen weten volgende 4 dingen

De afgelopen drie decennia zijn de inkomsten van vrouwen met wel dertig procent toegenomen. Onderzoekers geloven dat in 2018 de helft van de groep rijken in de Verenigde Staten zal bestaan uit vrouwen. Maar hoe komt het dat steeds meer vrouwen rijk worden? Er zijn een aantal dingen die deze vrouwen weten en gemeen hebben.

Of je nu een paar nieuwe schoenen wil gaan kopen of gewoon een dikke bankrekening wil opbouwen, geld verdienen is dan wel een must. Maar hoe doen alle rijke vrouwen dat dan toch. Het blijkt dat de rijke vrouwen allemaal op een andere manier hun geld vergaard hebben, maar wel de zelfde vier strategieën volgen.

1. Je moet een visie hebben

Wanneer je een doel hebt, heb je iets om naar te streven. Maar verder is het natuurlijk ook goed om een visie te hebben, wat wil je nu eigenlijk bereiken? Dit zal je helpen om ook in moeilijke tijden kracht te behouden en door te zetten. Een visie herinnert je dan ook aan je doel, zegt Richard Sheridan, die het boek Joy Inclusive heeft geschreven. Volgens hem moet je een paar jaar in de toekomst kijken en bedenken hoe je succes er dan uit zal zien, tot in alle details. Dus ook hoeveel tijd je met je familie spendeert, met wat voor mensen je wil werken en waar je zal gaan werken. Wanneer je dan lastige beslissingen moet maken in je leven, kan je terugkijken naar het doel dat je hebt.

Lees meer: 3 redenen waarom vrouwen betere investeerders zijn dan mannen

 

2. Maar plan vooral voor de nabije toekomst

Het nadeel van je hele toekomst al uitstippelen is dat je niet meer met onverwachte gebeurtenissen om kan gaan. Al lijkt het dus handig om een doel te hebben, met een onverwachte gebeurtenis kan het dat je niet meer goed weet wat je moet doen.
In plaats daarvan moet je in kleine stapjes denken naar de toekomst toe. Je eerste doel kan bijvoorbeeld zijn om je studieschulden -iets wart in de Verenigde Staten vaker voorvalt dan bij ons in Europa- af te betalen, te investeren in aandelen of een bijbaan te nemen.

3. Je moet een goed netwerk opbouwen

Een netwerk is heel erg belangrijk wanneer je een groot kapitaal wil opbouwen. Sterke relaties zijn de sleutel tot succes voor veel vrouwen, zeker wanneer je bijvoorbeeld een bedrijf wil beginnen en startkapitaal nodig hebt. Daarnaast heeft een studie ook onderzocht en tot de conclusie gekomen dat 73 procent van de succesvolle ondernemers dit voor een (groot) deel ook te danken heeft aan zijn of haar goede netwerk.

Het belangrijkste bij een goed netwerk is dat je mensen om je heen hebt die jou kunnen helpen. Mensen die je in het bedrijfsleven kunnen introduceren of je kunnen adviseren bij lastige keuzes.

Lees meer: 10 gewoontes van succesvolle vrouwen

4. Overkom je angsten

Of je nu van plan bent om je carrière helemaal om te gooien of je twijfelt over waar je je eerste miljoen in moet investeren, iedereen is bang om slechte keuzes te maken. Maar je moet die moeilijke keuzes maken volgens Carrisa Reiniger, die op haar tweeëntwintigste haar baan stopzette en een eigen bedrijf begon, dat in het eerste jaar maar liefst een miljoen omzet draaide.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.