Huaxi, het rijkste dorp van China

In een Chinees dorp met de naam Huaxi vind je alleen rijke Chinezen. Ze wonen allemaal in hetzelfde huis, rijden met luxewagens en hebben een stevig gespijsde bankrekening. De ultieme communistische droom! Maar is het allemaal wel zo echt als het lijkt? Oordeel vooral zelf.

Ooit was het de droom van één man om van zijn boerendorp een rijke, gelijke minimaatschappij te maken vol met welvaart. Daar is hij naar eigen zeggen nu in geslaagd. Met 2000 inwoners, deftige huisvesting, mooie wagens, enkel maar topjobs en een gemiddeld inkomen van € 10.000. Netjes, zeker naar Chinese normen. Maar of dit droombeeld ook echt is, is maar de vraag. Geen enkele van de bewoners mag praten met de (buitenlandse) pers. En indien een inwoner van Huaxi het dorp wil verlaten, dan zijn ze verplicht alles achter zich te laten. De harde realiteit van een communistische utopie.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.