Tips voor studenten om geld te besparen

Heel wat studenten kampen met geld te korten. Niet alleen kosten de studies heel wat. Zit je op kot? Dan dien je ook nog rond te komen met het geld van je ouders of hetgeen je verdient. Anderzijds wil je ook kunnen genieten van het leven: naar een party gaan, festivals, etentjes met de vrienden of gezellig naar de cinema. Studenten die elke maand geld tekort komen, kunnen ervoor kiezen een extra baantje te nemen. Heb je hier geen tijd voor? Een vijftal tips voor studenten om geld te besparen.

Eet zo goedkoop mogelijk

Natuurlijk moet je voldoende eten, maar het is zonde om hier te veel geld aan uit te geven. Door slim in te kopen (bijvoorbeeld door op de aanbiedingen te letten), kan je algauw veel geld uitsparen. Bovendien is het verstandig om grotere porties te koken. Wat je niet opeet, vries je gewoon in. Dit kan je later ontdooien en klaarmaken. Het is niet alleen goedkoper, je spaart er ook tijd mee uit.

Koop tweedehands spullen

Natuurlijk wil je leuke spulletjes in je studentenkamer, maar het is onzin om deze meubels allemaal nieuw in de winkel te kopen. In kringloopwinkels zijn ook mooie meubels te vinden, die je heel goedkoop mee naar huis kan nemen. En vind je niets in een kringloopwinkel? Dan zijn er ook verschillende websites waar tweedehands meubels voor hele lage prijzen worden verkocht. Op deze websites kan je je hele inboedel voor een lage prijs inkopen.

Lees meerDankbaarheid kan jou rijk maken

Koop je boeken tweedehands

Studieboeken zijn ontzettend duur. Door gebruikte boeken te kopen van studenten die deze studieboeken niet meer nodig hebben, bespaar je tientallen tot honderden euro’s. En heb je zelf dure studieboeken die je niet meer gebruikt? Dan kan je ze gewoon verkopen. Zo bespaar je geld door tweedehands boeken te kopen en verdien je geld door je eigen boeken te verkopen. Een dubbele win.

Maak slim gebruik van studentenkorting

Veel bedrijven geven extra korting aan studenten. Door slim gebruik te maken van studentenkortingen, kan je veel geld besparen. Het enige wat je hoeft te doen om studentenkorting te krijgen, is je studentenpas te laten zien. Dit betekent dat je totaal geen moeite hoeft te doen, maar wel veel geld kunt besparen door gebruik te maken van studentenkortingen.

Lees meer: 75 tips om geld te besparen

Je kunt bijvoorbeeld studentenkorting krijgen bij het kopen van bioscoopkaartjes, kaartjes voor het theater en ga zo maar door. Daarnaast zijn er veel dienstverlenende bedrijven die studenten korting geven, bijvoorbeeld kappers. Sta je op het punt kaartjes te bestellen of een bepaalde dienst te betalen, dan is het altijd slim om even te vragen of er korting wordt aangeboden aan studenten. Wie weet kun jij met jouw studentenpas wel geld besparen op je aankoop of aankopen.

Zoek altijd naar actuele kortingscodes

Tot slot bespaar je als student heel wat door actuele kortingscodes op te zoeken voor je een online bestelling plaatst. Is je garderobe bijvoorbeeld echt aan een uitbreiding toe, maar heb je niet zo veel geld? Dan plaats je enkele items in je winkelmandje en zoek je vervolgens in Google op de term kortingscode “webwinkel naam”. Is er een kortingscode voor de betreffende webwinkel actief op het moment, dan krijg je deze direct te zien.

Lees meerDeze 19-jarige ex-actrice geeft nu financieel advies

Kun je geen kortingscode vinden voor de webwinkel waar jij iets wil bestellen? Misschien krijg je dan wel korting door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Bij sommige webwinkels krijg je hier een bedrag van 5 euro voor, bij andere webwinkels krijg je 10 procent korting op je aankopen. Dit is altijd mooi meegenomen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.