Binnenkort gedaan met sparen?

Is er een kentering gekomen in ons spaargedrag? In oktober 2016 stond er “maar” 257,4 miljard euro meer op onze spaarboekjes. Betekent dit dat de Belgen andere spaar-en beleggingsproducten aan het opzoeken zijn? Misschien, maar er kan ook een andere verklaring zijn voor die daling van 2,7 procent.

In september daalde het spaargeld op Belgische spaarboekjes. En in oktober werd nog minder gespaard. Althans, stond er minder geld op de spaarrekeningen. De verklaring zou te zoeken zijn bij KBC. Daar werd beslist om spaargeld van bedrijfsklanten over te zetten op niet-gereglementeerde rekeningen. Concreet veranderde er eigenlijk weinig maar nu komen die bedragen niet langer voor op de statistieken van geparkeerde spaargelden.

De kentering komt er hoogstwaarschijnlijk niet door een drastische verandering in spaarmethodes bij Belgische huisgezinnen. Wat niet wegneemt dat er misschien wel een nieuw bewustzijn groeit bij de Belgische spaarders. De meeste spaarrekeningen bieden quasi geen rente meer en met een relatief hoge inflatie, trekken er vast enkele geduchte spaarders hun conclusies.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.