Mean Queen Ilona

Ilona, beter gekend als de Mean Queen, is niet aan haar proefstuk toe als het aankomt op besparen. De gepensioneerde Britse komt jaarlijks toe met een ruim maandloon om al haar kosten te voldoen. Ze blogt sinds ze op pensioen ging na een carrière als truckchauffeur. Aan haar lezers geeft ze een inkijk in haar leven en haar soms ongewone besparingstips.

Ecologisch en goedkoop

Ilona zoekt steeds de meest goedkope én ecologische weg. Zo vindt ze het uitermate belangrijk dat er op water wordt bespaard. Niet enkel omwille van de oplopende kosten van leidingwater, maar ook om het milieu te helpen. Om geld te besparen op leidingwater geeft de Mean Queen de volgende tips:

 • Blijf niet langer onder de douche staan als nodig. Wassen en afspoelen en de kraan meteen dicht.
 • Neem een douche in je badkuip en vang het water op. Dit water kan gebruikt worden om je auto te wassen of het toilet door te spoelen.
 • Eet rechtstreeks uit de pan waarin je gekookt hebt. Zo hoef je maar één item af te wassen. Het liefst gebruikt ze deze pan één keer voor twee maaltijden.
 • Zet zoveel mogelijk emmers en potten buiten als het regent. Gebruik dit regenwater voor allerhande doeleinden zoals poetsen of planten water geven.
 • Kijk je verbruik van je water wekelijks na en hou dit bij een een logboek. Doe dit ook voor elektriciteit en gas en bespaar waar mogelijk.

Lees meer: 7 Tips om meer over te houden op het einde van de maand

Autokosten

De Britse spaarkoningin suggereert ook een aantal oplossingen om de kosten van de wagen te verminderen. Een auto neemt een grote hap uit het budget. Het is algemeen geweten dat transportkosten één van de grootste kostenposten zijn. Ilona bespaart op haar wagen als volgt:

 • Neem een autoverzekering gebaseerd op je gereden kilometers. Dit bespaart sterk op de polis.
 • Neem je wagen enkel voor het hoogstnodige. Koop jezelf een stevige winkelkar op wieltjes om zware goederen te vervoeren.
 • Let goed op het verkeer en anticipeer. Je wagen laten uitbollen in plaats van hard remmen en rustig weer optrekken bespaart brandstof.
 • Neem zo weinig mogelijk materiaal mee in je wagen. Hoe zwaarder je wagen, hoe meer brandstof hij verbruikt.
 • Probeer de wagen zoveel mogelijk te laten staan. Wandel en fiets, het verbetert je gezondheid, wat ook nog eens helpt om kosten te besparen. Neem eventueel de bus als je beschikt over een jaarabonnement of gratis pas.

Algemene besparingstips van de Mean Queen

Ze geeft zo ook nog eenvoudige algemene besparingstips om het leven een stuk goedkoper te maken. Ilona heeft dankzij haar zuinige levensstijl ondertussen zelfs voldoende bijeen gespaard om voor zichzelf een zomerhuisje te bouwen. Daarvoor verzamelde ze oude deuren, pallets en houten planken. Met wat verf en een minimum aan bouwmaterialen timmerde ze haar eigen vakantiehuisje.

Op haar blog geeft ze nog volgende tips, voor wie echt heel streng op zijn uitgaven wil toekijken:

 • Oude lakens kunnen perfect dienen als keukenrol of zelfs toiletpapier. Snij in vierkantjes en naai de kantjes mooi opgeplooid. Gooi alles samen in de wasmachine om te hergebruiken.
 • Gebruik oude emmers en plastic containers om groentjes in te kweken. Pluksla, tomaatjes, spinazie…
 • Schrijf kleiner, zo verbruik je minder papier en minder inkt.
 • Steek flessen plat water in de lege plaatsen in je diepvriezer en koelkast. Lege ruimtes kosten meer geld om af te koelen.
 • Zet de verwarming wat lager een paar uur voor je naar bed gaat. Kruip met je kledij in bed tot het bed warm is. Laat deze kledij onder het laken liggen zodat ze ‘s morgens lekker warm is om aan te trekken.

Lees meer: 75 tips om geld te besparen, lees je mee?

Deze en andere creatieve besparingstips zijn terug te vinden op Ilona’s blog: Life After Money. Ze redeneert dat alle beetjes helpen. Elke euro gespaard kan gebruikt worden om te investeren of te spenderen aan iets wat je echt belangrijk vindt.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

 1. In Nederland bestaat zoiets als de ‘Vrekkenclub”. Die club doet minstens even goed als de “Mean Queen”, zo niet beter. Kijk maar eens op facebook naar:
  https://www.facebook.com/DeVrekkenclub/
  Euh…, veel inspiratie!
  Cheers,
  Roy

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.