The 1000 Dollar Project

Op zoek naar een nieuwe financiële uitdaging? Het boek, YouTube-kanaal en de website van Canna Campbell geven een frisse kijk op sparen! Met haar “1000 Dollar Project” motiveert Campbell om stap voor stap een fortuintje te sparen. Ze geeft een open inkijk op haar financiën en helpt een mooie balans te vinden tussen sparen en beleggen.

Eigen ervaring

De schrijfster merkte op een bepaald moment in haar leven dat ze het moeilijk had om haar financiële doelen te behalen. Zo besloot ze het over een andere boeg te gooien. In plaats van steeds grote doelen zoals “sparen voor een auto”, “sparen voor een huis”,… voorop te stellen, werkte ze in kleine stapjes. Meer bepaald in stappen van duizend dollar per keer.

Op deze manier spaarde Campbell na één jaar zomaar 32.000 dollar. Dat bedrag investeerde ze stelselmatig in aandelen met een hoog dividendrendement. Het tweede jaar ging ze verder op dit elan en stortte nogmaals 36.000 dollar in haar beleggingsportefeuille. Telkens in stappen van duizend dollar.

Maak jouw plan op maat

Het systeem waar het boek op aanstuurt is eenvoudig aanpasbaar voor elk financieel doel. De schrijfster wou werken naar financiële onafhankelijkheid. Voor haar was het dus belangrijk om een beleggingsportefeuille op te bouwen die passieve inkomsten genereert. Maar haar aanpak werkt voor elk doel.

Wil je graag sparen voor grote aankopen, doe het dan volgens de methode van de “1000 Dollar Project”. Je hebt één groot plan voor ogen, maar om dit bevattelijk te maken kap je het op in stukjes van telkens duizend dollar (of euro).

Lees het boek van Canna Campbell

Het stappenplan

In haar aanpak definieert Canna Campbell zeven stappen:

  1. Definieer een duidelijk doel: zorg ervoor dat dit doel mooi afgelijnd is. Je bent meer gemotiveerd om te sparen voor iets heel concreet dan een algemene droom. Zelfs al wil je gewoon je spaargeld wat opkrikken, plaats hier dan een bedrag tegenover dat je in een bepaalde tijd wilt gespaard hebben.
  2. Open een nieuwe spaarrekening: doe gek en noem je spaarrekening naar het doel dat je voor ogen hebt, of noem het gewoon je duizend euro rekening. Wees consequent en stort telkens je duizend euro hebt verzameld naar deze rekening.
  3. Extra inkomsten genereren: zoek wat extra inkomsten via de gekste ideeën. Kledij verkopen via tweedehandssites, honden uitlaten, kranten leveren of online lessen geven, elke euro telt! Lees meer43 manieren om meer geld te verdienen
  4. Extra spaargeld overhouden: de schrijfster heeft een budget app ontwikkeld om je uitgaven bij te houden. Op deze manier hoopt ze je kostenposten te doen ontdekken waarop je misschien wat kan besparen. Ook hier geldt: elke euro telt.
  5. Overschrijvingen: schrijf consequent over telkens je 1000 euro aan de kant hebt kunnen zetten via bovenstaand systeem. Gebruik je nieuwe spaarrekening hiervoor.
  6. Evalueer jezelf: speel Dagobert Duck en tel af en toe eens je geld en je vooruitgang. Dat voelt goed en motiveert je om verder te doen op dit elan!
  7. Verhoog je doel: blijf niet op je lauweren zitten eens je doel bereikt is. Je hebt het sparen en bijverdienen onder de knie, hou dit nu ook vol. Zet nieuwe doelen, heb je geen grote uitgaven meer in de nabije toekomst? Werk dan aan je portefeuille met passieve inkomsten en koop aandelen en fondsen telkens je 1000 euro aan de kant hebt gezet.

Algemene indruk boek

Het boek leest heel vlot. De inhoud echter, brengt weinig nieuwe informatie aan het licht. Besparen en bijverdienen is niks nieuws. Het geeft wel een frisse blik op sparen en biedt je een systeem dat goed vol te houden is. Heel fijn is het YouTube kanaal van ‘Sugar Mama’ (nickname voor Canna Campbell) waar je wekelijks nieuwe tips en motivatie van krijgt!

Lees meerBoeken over rijk worden

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.