Dit is hoeveel je als dertiger moet investeren

Ben je een dertiger? Dan heb je hopelijk al wat financiële mijlpalen bereikt: je bent een hypotheek aan het afbetalen, er ligt een appeltje voor de dorst klaar en je doet vast al aan pensioensparen. En als je het al niet doet, denk je vast al na over andere investeringen. Maar hoeveel moet je investeren?

Eigenlijk is het antwoord best wel kort: zoveel mogelijk, aldus Sallie Krawcheck, voormalig Wall Street executive en nu CEO van Ellevest. Maar wie wacht tot hij/zij diep in de dertig is, is eigenlijk al te laat. “Doe het, doe het, doe het”, is het advies van Krawcheck. Wie het niet doet verliest handenvol geld.

Lees meer: Dertigers: dit moet je doen voor een comfortabel pensioen

In tegendeel tot wat je zou verwachten adviseert Krawcheck om te investeren op het moment dat je nog geen geld hebt. Jonge tieners en twintigers kunnen 20 of 50 euro investeren en gebruik maken van de samengestelde interest. Na verloop van tijd krijg je interesten op jouw geld en vervolgens interest op die interest en nog later interest op de interest van de interest.

Ze refereert duidelijk naar de samengestelde interest, een mechanisme waarbij interest op zijn beurt interest genereert. Een sneeuwbaleffect waarbij een kleine som geld makkelijk kan aangroeien tot een aanzienlijk kapitaal. Als tip geeft ze jongeren mee om een bepaald percentage van hun eerste loon te investeren. Gradueel kan je dit aandeel dan verder uitbouwen.

Lees meer: De kracht van samengestelde interest

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.