Stoppen met werken omdat je genoeg geld hebt: heerlijk!

Enkele niet alledaags tips om meer geld te verdienen? Jij vraagt, wij draaien. Weetje, iedereen droomt ervan meer vrije tijd te hebben, en hoewel sommigen er in slagen hun dromen om te zetten in realiteit, zorgt vooral geld ervoor dat je een job blijft doen die je misschien niet wil doen. Als je met die job wil stoppen is het natuurlijk belangrijk dat je een andere bron van inkomsten hebt. De volgende tips kunnen je helpen om zelfs als je nog werkt heel wat geld opzij te zetten en financiële vrijheid te hebben.

1. Investeer in vastgoed

Investeren in vastgoed is waarschijnlijk één van de meest lucratieve activiteiten. Het is dan misschien helemaal niet eenvoudig, maar de inkomsten die je ermee kan verwerven zijn passief en eenmaal je goed bezig bent, kan dat je heel wat geld opleveren. Je kan bijvoorbeeld:

– Focus op huurhuizen

– Investeren in een AirBnB-locatie

Appartementsgebouwen kopen en verhuren

Lees meer: Hoe starten met investeren in vastgoed?

2. Schrijf een boek

Iedereen denkt er wel eens aan om een boek te schrijven, maar slechts weinigen hebben het doorzettingsvermogen om er effectief geld mee te verdienen. Hoewel iedereen eigenlijk een boek kan schrijven, steken excuses zoals ‘gebrek aan tijd’ of ‘ik kan niet goed schrijven’ vaak de kop op. Enkele tips voor zij die toch de uitdaging aan willen gaan:

– Schrijf een aantal kleine boeken over een specifiek onderwerp en stel ze te koop op Kindle

– Verkoop je zelfgeschreven boeken via je eigen website

– Probeer je boeken te verkopen via een bekende uitgeverij

– Je kan een ‘audiobook‘ opnemen en verkopen op Audible

3. Verkoop een product op Amazon

Haast iedereen koopt tegenwoordig producten via Amazon, en dat is meer dan reden genoeg om er zelf dingen op te koop te stellen. Dankzij het volledig geïntegreerde online verhandelingssysteem waar de website gebruik van maakt kan echt iedereen zijn eigen producten aanbieden. De verkoop en verzending staat als het ware op autopiloot: in veel gevallen krijg je het product dat je verkoopt niet eens zelf in handen, terwijl je er toch heel wat geld mee kunt verdienen.

4. Verkoop je vaardigheden

Iedereen is wel ergens goed in, of het nu programmeren, zingen of schaken is. Wat je talenten ook zijn, er is altijd wel een manier om er ander voor te laten betalen. Echte ondernemers weten waar ze goed in zijn en gebruiken hun talenten ten volle om er zoveel mogelijk winst mee te maken. Zogenaamd ‘freelancen’ is de ideale manier om geld te verdienen met je passie!

Lees meer: 75 tips om geld te sparen

5. Begin een blog

Een eigen blog beginnen is tenslotte een goede manier om extra inkomsten te verzekeren. Hoewel het een tijdje kan duren voor je veel bezoekers over de vloer krijgt, kan je wel je populariteit gaan omzetten in winst zodra dat het geval is. Zo kan je bijvoorbeeld online producten of affiliaties gebruiken om een passief inkomen te genereren, gewoon door middel van je eigen website. Enkele tips om je blog populair te maken:

– Zorg voor kwalitatieve inhoud

– Deel je blog-inhoud met de buitenwereld

– Bouw een email-lijst op om jezelf te blijven promoten

 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.