Sparen door bedragen naar boven af te ronden

BNP Paribas lanceert een nieuwigheid voor hun klanten. Sparen zonder dat je het voelt of beseft. Door elektronische betalingen naar boven af te ronden en het verschil bij te houden, spaar je tot je een doel bereikt.

Heel wat mensen hebben zo een potje in huis. Zo’n plaatsje op de hoek van een kast of in een lade waar je telkens wat eurocenten indropt. Makkelijk voor wat kleine kosten en wordt de pot te vol, dan kan je er misschien wat leuks mee kopen. Wel, het idee achter BNP Paribas Fortis Easy Save is gelijkaardig. Elke betaling die je uitvoert op hun online platform wordt naar boven afgerond. Het verschil gaat automatisch naar een spaarrekening.

Stel je koopt een product van 19,80 euro, dan krijg je op jouw bankafschriften 20 euro te zien. De surplus van 20 eurocent gaat automatisch naar jouw spaarrekening. Onder het motto vele kleintjes maken een groot lanceerden banken het systeem al in Turkije, Zwitserland en de Verenigde Staten. In de VS gebruiken heel wat spaarders om het bedrag naderhand te beleggen. Het is een populaire formule.

Dit jaar alleen al waren er meer dan 210 miljoen elektronische transacties onder de tien euro in België. Op die manier hoopt BNP Paribas Fortis het sparen nog meer te stimuleren. Hoewel Belgen heel hard sparen hebben heel wat mensen moeite met de discipline wat sparen vraagt. Met dit micro-sparen hoopt de bank de drempel tot sparen nog wat te verlagen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.