http://www.accionpreferente.com

Brandon Fleisher verdient momenteel fortuinen. De 17-jarige kerel verdrievoudigde zijn investeringen in 2 jaar tijd. Zijn kapitaal steeg van 48.000 naar een fabelachtige 147.000 dollar in amper 24 maanden tijd. Toch een hele verwezenlijking voor een jongeman die nog les volgt aan de middelbare school.

17 jaar en hij runt een website en nieuwsbrief voor investeerders die bij willen leren over de markten. Brandon Fleisher laat zich niet in met de perfecte Instagramfoto of de zoveelste snapchatvideo. Fleisher wil meer en ondanks zijn jeugdige leeftijd wordt hij door heel wat bedrijfsleiders au sérieux genomen.

De student nam een participatie in een bedrijf Inuvo. De onderneming spitst zich toe op mobiele advertenties. Nu had Fleisher een vraag over de koers van het bedrijf en dus belde hij de CEO. En die beantwoordde vriendelijk de oproep van de 17-jarige investeerder. Niets verraadde de jongens gebrek aan ervaring.

Brandon zegt zelf ontzettend veel geleerd te hebben. “Toen” hij begon, op amper 13-jarige leeftijd, vroeg een leraar om een aandeel uit te pikken en op te volgen. Koos hij voor Apple? Of voor Starbucks? Nee, hij maakte een korte analyse en ging uiteindelijk voor Avalon Rare Metals. Het aandeel brak tijdens Brandons schooltaak alle records. En zo kreeg Fleisher de smaak te pakken.

Na de schooluren ging hij met een dummy-account aan de slag. Hij kocht aandelen en deed daar virtueel uitstekende zaken mee. Op een dag vertrouwden zijn ouders hem echte spaarcenten toe. Het vertrouwen was groot want het ging om meer dan 48.000 dollar.

Hoe doet hij het toch, vraagt iedereen zich af. Zijn investeringsstrategie is anders. Hoewel de meeste financiële adviseurs zouden aanraden in stabiele grote aandelen te investeren, koos Brandon voor de small caps. Een tweede breedgedragen advies zou zijn geweest: gezien jouw jonge leeftijd, ga voor de lange termijn. Maar niet zo Brandon Fleisher: geen enkel aandeel was langer dan 1 jaar in zijn bezit.

Waar dan toch de keuze voor kleinere bedrijven? Omdat ze toegankelijker zijn. De jonge investeerder krijgt sneller en eenvoudigere inzichten in de staat van het bedrijf. Bij grote internationals weet je zelfs als investeerder nooit wat er écht op til is. Als kind van de internetgeneratie bij uitstek, kiest Brandon ervoor om zijn kennis op het net te delen. Samen met 40 (onbetaalde) schrijvers publiceert hij geregeld de “Investing 101” gids. Zo hoopt hij bij leeftijdgenoten een gelijk interesse los te weken.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
,
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *