Geld

Geld doet de wereld draaien. Iedereen heeft geld nodig, of je het nu wil of niet. En voor zij die het willen schrijven we leuke artikels over geld. Tips hoe je meer geld kan verdienen, of hoe de rijken er in slaagden zoveel kapitaal te verzamelen. Maar ook dagdagelijkse adviezen over hoe je beter met jouw huishoudbudget of zakgeld kan omgaan.

Geld betekent niet alles. Absoluut niet zelfs. Hoe je succes definieert hangt af van heel wat zaken. Geld staat misschien onderaan die lijst. Maar gaan we er even van uit dat geld op jouw lijst staat. Hoe kan je dan zoveel mogelijk geld gaan verdienen en hoe word je zo snel mogelijk miljonair?

Het is zeer makkelijk om verstrikt te geraken in zaken die je wel en niet hebt, in plaats van te genieten wat net voor je ligt. Die mindset gaat niet enkel over dingen en zaken. Het gaat ook op voor geld. Hoe meer je apprecieert wat je hebt, hoe beter de toekomst eruit gaat zien.

Twaalf jaar was de Nederlandse Ricky Pietens toen hij uit verveling een computerspelletje begon te programmeren. Nu is de jonge gast 24 jaar en kan hij zichzelf miljonair noemen. En met een omzet van een half miljoen euro paar jaar, blijft het hard gaan voor de kerel.

Preppers, mensen die zich klaarmaken voor het einde der tijden. Een bende gekken, zeg je? Wel nu, heel wat rijken bereiden zich in alle stilte voor op de dag des oordeels. En dat mag wel wat kosten. Doomsday prepping wint vooral in de Verenigde Staten razendsnel aan aandacht.

“Tijdens het volgende decennium zien we een explosie van de vrouwelijke macht en rijkdom”. Aan het woord, Pamela Ryckman, auteur van het boek “Stiletto Netword: Inside the Women’s Power Circles That Are Changing the Face of Business”. Het resultaat van gesprekken met duizenden vrouwen. Dit zijn volgens Ryckman de strategieën voor vrouwen om de ladder te beklimmen.

Rijk worden: de hoe is minstens zo belangrijk als de wanneer. Iedereen kan rijk worden maar dat vraagt tijd. Langetermijnbeleggers slagen er pas in na tientallen jaren van doorgedreven investeringen. Je kan ook snel rijk worden maar dan vergt dit een andere aanpak. Enkele tips van een miljonair:

Denk al eens aan jouw pensioen wanneer je jong bent. Anders loop je de kans om op droog zaad te zitten eens de tijd aangebroken is. Veel te weinig mensen maken correcte plannen voor na hun actieve loopbaan. En nochtans kan je best eenvoudig een appeltje voor de dorst aanleggen.

Miljonair worden lijkt idioot hoog gegrepen. Weet wel dat er in België maar eventjes meer dan 100.000 miljonairs zijn. Is het dan toch haalbaar? Om alles in een perspectief te plaatsen bekijken we even hoeveel je per dag moet sparen om op je 65ste verjaardag miljonair te zijn. En voor jonge mensen valt dat verrassend goed mee.

Banken hebben een druk jaar achter de rug. Belgen sloten meer dan 260.000 nieuwe hypothecaire kredieten af. En dan houden we nog geen rekening met de herfinancieringen. Want 2016 was, net na 2015, het drukste jaar ooit voor herfinancieringen.

Wanneer er over beleggen wordt gepraat, dan gaat het vaak over hetzelfde onderwerp: waarin kan je het best beleggen, wanneer neem je winst, hoe selecteer ik een belegging? Er wordt veel minder gepraat over de reden waarom men investeert.

David Bach, een bekende selfmade miljonair, kreeg op zijn 7de al een belangrijke levensles. Een les die hij nooit zou vergeten en die hem bracht waar hij nu staat. En daar is hij tot vandaag de dag zijn grootmoeder dankbaar voor. Hoe een hamburger bij McDonald’s zijn leven veranderde.

De loonkloof tussen mannen en vrouwen blijft een realiteit. Langzaam brokkelt de spreiding wat af maar niet snel genoeg. Moeten vrouwen het dan maar met minder stellen dan mannen? Helemaal niet, er zijn zelfs 5 redenen om te veronderstellen dat vrouwen meer geld kunnen verzamelen dan mannen. Dit zijn ze!

Wie voor het eerst een wagen koopt, begint aan een heel nieuwe ervaring. Als je het proces serieus neemt, dan kan je heel wat bij leren onderweg. Het wordt vast een hobbelige weg waarbij veel keuzes moeten gemaakt worden. Eén van die keuzes is: opteer je voor een autolening of betaal je de wagen met cash?

Millennials, de generatie geboren tussen 1980 en 2000, hebben een uniek voordeel als het op geld aankomt. Ze hebben de tijd als belangrijkste pluspunt tegenover alle andere volwassen generaties. Maar dat betekent niet dat ze foutloos omspringen met hun centen.

Woonleningen worden steeds vaker gebruikt om vastgoedbeleggingen te financieren. Dat is een van de conclusies van een cijferstudie van de KBC. Zowel de kredieten voor een tweede verblijf als voor een beleggingseigendom zitten in de lift. Investeerders bewandelen dus stilaan de alternatieve wegen nu spaarboekjes niks meer opbrengen.

In het buitenland genieten van jouw pensioen is een trend die niet gauw weer weggaat. Een te klein pensioen en een stijgende levenskost stuwt heel wat landgenoten naar het buitenland waar het goedkoper leven is. En waar misschien ook een beter klimaat heerst.

Hoewel miljonair worden voor de meesten onder ons een onbereikbaar en idealistisch iets lijkt te zijn, kunnen deze 10 tips het heel wat eenvoudiger maken. Rijk worden vraagt niet altijd een winnend lot bij de loterij; iedereen kan namelijk een miljoen hebben, tenminste als bepaalde regels worden gevolgd en er gebruik wordt gemaakt van een aantal tips.

Iedereen gebruikt geld. We willen het allemaal, we werken ervoor en we denken erover na. De definitie van wat geld is, waar het vandaan komt, en wat het waard is, lijkt toe te behoren aan degenen die zich bezighouden met de economische disciplines. Terwijl de creatie en groei van geld soms wat ongrijpbaar lijkt, is geld wel de manier waarop we de dingen krijgen die we nodig hebben en willen hebben.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt hoopte in 2016 ongeveer 250 miljoen euro op te halen dankzij fiscale regularisaties. Tegen eind oktober waren amper 18 dossiers ingediend. In een eindejaarsrush gaven in allerijl toch no 336 Belgen hun zwart geld aan.

Ooit van bank veranderd en bestaat de kans dat er nog wat geld achterbleef op een rekening? Dan kan je dit vanaf nu makkelijk opsporen dankzij een nieuw initiatief van de Federale Overheidsdienst Financiën. De tool laat toe om slapende tegoeden op te sporen en over te plaatsen.

In westerse landen wordt onder de noemer microfinanciering een combinatie verstaan van startende ondernemers, kleine kredieten en gerichte coaching. Microkredieten worden beschikbaar gemaakt voor hen die bij het aanvragen van een krediet bij een reguliere bank te weinig zekerheden kunnen bieden.

Sommige mensen zeggen dat je geen expert in financiën hoeft te zijn om rijk te worden. Je hoeft geen moeilijke economische termen te begrijpen of het beste belegfonds van het jaar te kennen. Je hoeft niet van een rijke, welvarende familie te komen of enorm veel geld te verdienen iedere week. De meeste rijken worden rijk van maar een simpel ding: en dat is investeren. Is dit de ultieme manier om rijk te worden?

De rijken werden in 2016 nog maar eens rijker. De 500 meest vermogende miljonairs en miljardairs zagen hun vermogen aangroeien met een fabelachtige 228 miljard euro. ’s Werelds rijksten profiteerden van een turbulent jaar.

In 2017 verandert er voor iedereen wel wat. Of je nu een huis koopt, verbouwt of verhuurt. Of je nu een werknemer of een werkgever bent. Of je bij jouw huidige bank blijft of een nieuwe financiële instelling opzoekt. Of je nu ziek wordt of gezond blijft. Er staat voor ieder van jullie wel wat te gebeuren. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen voor 2017.

Pagina 1 van 4

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 13.732 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!