Verzekeringen

Een boom met heel wat takken! Tak 21, Tak 23, Tak 26, allemaal mogelijkheden om te investeren en te beleggen. Ken jij al alle ins en outs van de verzekering? Wedden van niet!

De Europese toezichthouder EIOPA onderzocht de kwetsbaarheid van Europese verzekeraars. Belgische verzekeraars zouden, binnen een specifiek scenario, wel eens hard in de klappen kunnen delen. Om een potentieel verlies van enkele miljarden euro’s te vermijden, verwacht de waakhond acties van de Nationale Bank.

Duizenden klanten van verzekeraar AXA voelen zich bij de neus genomen. Toen de spaarders een Crest20-contract afsloten werd hen een levenslange rente van 4,75 procent gegarandeerd, ook voor de toekomstige stortingen. Nu komt AXA die belofte niet na. Volgens Test-Aankoop maakt de verzekeraar dankbaar gebruik van een gloednieuwe wet.

Beleggen in een tak 26 verzekering is een interessante optie voor zowel particulieren als vennootschappen. Dit type verzekering is net iets anders dan een tak 21 en tak 23 verzekering. Het grote voordeel van dit beleggingsproduct is dat je gegarandeerd rendement hebt en geen premietaks betaalt. Wel moet je roerende voorheffing betalen en, wanneer je je kapitaal vervroegd opvraagt, uitstapkosten. Bovendien is het niet mogelijk extra waarborgen op te nemen.

Als belegger heb je wellicht al wel eens gehoord van de term tak 23. Dit is een speciaal soort verzekering die je niet alleen kan gebruiken om jezelf te verzekeren, maar ook om geld te beleggen. Meer weten over deze vorm van beleggen? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel en bepaal aan de hand van de informatie in dit artikel of deze manier van geld beleggen iets voor jou is.

AG Insurance, de marktleider in België met een derde van alle groepsverzekering, zet het mes in de rente op die groepsverzekering. De gewaarborgde rente voor de groepsverzekering wordt op 1 april verlaagd van 2,25% naar 1,50%.

Velen hebben wel al eens van een tak 21 verzekeringsproduct gehoord. Maar wat is dat nu precies? Een tak 21 is een fiscaal interessant beleggingsproduct met een laag risico.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 13.732 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!