Trackers (of ETF's)

Wat zijn trackers? Waarom zijn trackers interessant? En wat zijn de verschillen tussen trackers en fondsen? Welke kosten komen kijken bij beleggen in ETF? Tientallen vragen kan je stellen over trackers of ETF’s, wij proberen op allemaal een antwoord te bieden.

Zowel een indexfonds als een tracker of ETF volgen de koers van een index. Waarom zou je dan voor een tracker of het indexfonds kiezen? We gaan er even dieper op in en schotelen jou enkele verschillen tussen deze twee financiële producten voor.

Het beleggingsproduct Exchange Traded Fund of ETF kan onderverdeeld worden in twee categorieën, namelijk de fysieke Exchange Traded Fund en de synthetische replicatie van de Exchange Traded Fund. De verschillende ETF’s lijken op elkaar, maar toch is er een belangrijk verschil.

Een tracker of een ETF is erg populair momenteel. Heel wat beleggers zijn geïnteresseerd in dit product. Maar of ze op de hoogte zijn van alle soorten en types trackers is maar de vraag. Er zijn heel wat mogelijkheden op de markt. We zetten ze even allemaal op een rij voor jou.

ETF’s, Trackers, indextrackers, Exchange Traded Funds, vier verschillende namen voor eenzelfde product. EFT’s kennen een stijgende populariteit bij kleine beleggers op de Europese markt. Maar wat zijn die befaamde indextrackers nu precies? Ben jij al vertrouwd met dit financiële product? Lees meer als je wat te weten wil komen over de trackers of Exchange Traded Funds.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 15.325 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

De interessantste artikels in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!