Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Risicokapitaal

Angel investors en durfkapitalisten, alles in de sferen van het risicokapitaal. Deze ondernemers durven met hun kapitaal wat risico nemen om zo startende bedrijven een duwtje in de rug te geven. Uiteraard doen ze dit niet belangeloos. Maar kan je als ondernemer risicokapitaal zoeken en vinden?

De Britse pond staat dan misschien op een van de laagste punten ooit in 50 jaar, sommige investeerders zien daar wel het voordeel van in. Een nieuwe Londense/New Yorkse venture capitalist, Motive Partners, met onder andere de Belg Rob Heyvaert, zoekt interessante fintech investeringen. Momenteel hebben ze 150 miljoen dollar in kas.

Risicokapitaalverstrekker Sapphire Ventures, een bedrijf uitsluitend gefinancierd door de technologiereus SAP, richtte een investeringsfonds op van ruim 1 miljard dollar. Dit fonds investeert de komende jaren in technologische en baanbrekende startups. Daarmee vestigt SAP een nieuwe record in de wereld van het risicokapitaal.

Heel wat jonge ondernemingen zijn op zoek naar kapitaal om hun business idee te kunnen uit bouwen. Het zoeken en vinden van het zogenoemde risicokapitaal is vaak geen sinecure. Hoe vind je kandidaat investeerders voor jouw business plan? Nieuwe investeerders zijn eveneens op zoek: zij willen de volgende 'Facebook', 'Google' of 'Tesla' vinden. We geven een overzicht van het proces van deze zoektocht naar elkaar.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.095 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden