Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder

Opties

De wereld van de opties is ontzettend breed. Niet alleen is er de standaard optie, maar er bestaat ook zoiets als binaire opties. Om alles wat duidelijk te kaderen schreven we een artikel: beleggen in opties: hoe werkt dat?

Voor vele beleggers zijn opties een grote onbekende categorie. Er zijn veel verhalen: mensen die ermee rijk worden, beleggers die er hun broek aan scheuren. Er bestaan dan ook veel mythes over deze manier van beleggen.

Kapitaal zonder risico bestaat niet. Zelfs de sok vol biljetten onder jouw matras loopt gevaar. De gevaren kennen, biedt al enige bescherming want zo kan je jou wapenen en anticiperen. Zo is het net zo bij opties. Ja, er zijn wat risico’s aan verbonden. Nee, dat zijn geen redenen om ze niet op te nemen in jouw portfolio. En wel hierom:

Beleggers die overwegen om hun geld te investeren in opties, let even goed op want er valt wat te rapen. En zeg nu zelf, welke belegger overweegt niet om opties op te nemen in zijn portfolio. Opties kunnen een zeer wijd spectrum aan investeerders bekoren. Maar elke belegger moet op elk moment zich bewust zijn van de gevaren. Dat ben je, toch?

Opties, futures, warrants, turbo's... derivaten waarmee we met een relatief lage inzet toch kunnen inspelen op bewegingen in de koers van een hogere onderliggende waarde. Als beleggingsinstrument zijn ze niet meer weg te denken uit de financiële wereld. Een van deze afgeleide producten is een put optie. Wat zijn de kenmerken van dit afgeleid product en wanneer is het interessant?

Wil je maximaal profiteren van de verwachtte waardestijging van een aandeel, obligatie of andere belegging? Dan kan een call optie, ook simpelweg 'call' genoemd, de oplossing zijn. Een call is een overeenkomst die je als belegger het recht geeft een acquisitie te doen voor een bepaalde prijs, binnen een bepaalde periode.

Sinds 2014 vinden we op Euronext zogenaamde Spotlight opties terug. Deze spotlight opties plaatsen bepaalde onderliggende waarden even onder de schijnwerper. Maar waarom doen ze dat? Wat zijn dergelijke opties nu net en wat kenmerkt hen?

33 procent van je winst afstaan aan de staat is voor heel wat beleggers teveel van het goede. Daarom gaan we met z’n allen op zoek naar legale manieren om de speculatietaks te omzeilen. Wat veel mensen niet weten: je kan de speculatietaks vermijden door te beleggen in opties en aandelen.

Velen zeggen dat binaire opties en CFD's sterk op elkaar lijken. Dat is juist, maar toch schuilt er ook een wereld van verschillen tussen beide vormen van beleggen. Vooraleer je gaat beleggen in één van beide beleggingsproducten, is het handig om toch maar eens de verschillen tussen beiden uiteen te zetten. Mogelijks zijn CFD's beter voor jou geschikt dan opties - maar het kan ook omgekeerd.

Beleggen in opties is al lang niet meer een exclusief recht voor de grote beleggingsfondsen en de financiële magnaten. Tegenwoordig kan ook de gewone man of vrouw in de straat zonder meer in opties beleggen. Op die manier kunnen ook particulieren hogere rendementen opstrijken of hun beleggingsportefeuille beschermen in het kader van een goed uitgestippeld risicobeheersingsplan.

Bij het woord "binair" denken sommige techneuten onder ons misschien meteen aan het tweetallig getalsysteem, de zogenaamde eentjes en nullen die de basis vormen van de hele computerwereld. Binaire opties zijn echter iets totaal anders en hebben recent de beleggingswereld veroverd. Deze binaire opties worden ook wel eens de "alles of niets"-opties genoemd, vanwege de twee mogelijke uitkomsten die het biedt. Op die manier vertoont het wel degelijk gelijkenissen met een tweetallig systeem: winst (1) of verlies (0). Maar wat zijn deze binaire opties nu eigenlijk? Welke mogelijke uitkomsten zijn er? En hoe kan ik beleggen in deze binaire opties?

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van afgeleide of derivatieve beleggingsproducten zoals futures en warrants. Dergelijke afgeleide producten volgen eigenlijk de evolutie van een ander financieel instrument (de zogenaamde onderliggende waarde). Via afgeleide producten kan je met een vrij lage inzet toch inspelen op de bewegingen van een grote onderliggende waarde. Zo ook bij opties.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.055 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden